Samo Pivo bar & Kabinet pivara ponosno najavljuju II Međunarodni festival zanatskog piva "Vrteška"

Samo Pivo bar & Kabinet pivara ponosno najavljuju II Međunarodni festival zanatskog piva "Vrteška"

Autor: | 26/04/2017

0

Ako ste za vikend izlet uz neka od najimpresivnijih kraft piva iz Rusije, Estonije, Švedske, Norveške, Danske, Holandije, Belgije, Velike Britanije, Španije, Grčke ili sa Novog Zelanda, dođite na majsku "Vrtešku".

Mnogobrojne inostrane pivare koje svoje iskustvo nadograđuju već decenijama, a ekskluzivno, drugi put u Srbiji, svojom maštom, uz podršku domaćih pivara, zavrteće sva čula.

Pozivamo vas 5. i 6. maja 2017. na druženje na II Međunarodnom festivalu zanatskog piva koji će se održati u Magacinu Depo u Savamali

Festival već postaje tradicionalna manifestacije i sva je prilika da će vremenom da raste i okuplja sve veći broj učesnika.

Ovo je jedinstvena prilika da uz odličnu muziku zajedno uživamo u ukusima vrhunskog domaćeg i svetskog zanatskog  piva

Ako ste istinski ljubitelj piva obradovaće vas činjenica da pivo nikako ne može biti štetno po vas. Naprotiv, ono ima brojna lekovita svojstva i kada vam neko sledeći put prebaci da ste popili koju čašu više, vi mu odmah recite da ste sebi, na primer, produžili život. Pri tom je ovo samo jedno od blagotvornih zdravstvenih efekata tog predivnog, penušavog pića.

1. Produžava život

Naučnici instituta “Virdžinija teh” ustanovili su da su osobe koje redovno i umereno konzumiraju pivo izložene za 19 odsto manjen riziku od smrti u određenom vremenskom periodu nego osobe koje ga nikada nisu ni liznule.

2. Doprinosi vitkosti

Tim Spektor, profesor londonskog “Kings” koledža u novoj knjizi “Mitovi o ishrani” tvrdi da je sve što znamo o gubljenju kilograma pogrešno i da je umereno konzumiranje piva dobro za crevnu floru.

3. Pomaže u borbi protiv raka

Sastojak piva ksantohumol - flavonoid iz hmelja - pomaže organizmu da se izbori s bolešću. Reč je antioksidantu koji inhibira enzime koji izazivaju rak.

4. Održava oštrinu uma

Istraživanje objavljeno u časopisu “New England Journal of Medicine” otkriva da su žene koje su jednom dnevno pile po jedno alkoholno piće bile izložene manjem riziku od opadanja mentalnih sposobnosti tokom procesa starenja.

6. Sprečava stvaranje kamenja u bubregu

Ljudi koji umereno piju pivo izloženi su 41 odsto manjem riziku od stvaranja kamena u bubregu, pokazuje istraživanje objavljeno u časopisu “Clinical Journal of the American Society of Nephrology”.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/thinkstock
Tagovi: pivo