Amerikanci nisu baš tolerantni na različitost: Zbog Dženerove, ime Kejtlin najnepopularnije u SAD

Amerikanci nisu baš tolerantni na različitost: Zbog Dženerove, ime Kejtlin najnepopularnije u SAD

Autor: | 13/05/2017

0

Godinu dana nakon što je Brus Džener - učesnik poznatog američkog rijaliti šoua kao očuh Kardijašanovih i bivši olimpijac - saopštio da menja pol i ime u Kejtlin, to ime je zabeležilo najveći pad popularnosti među imenima koja roditelji daju svojoj novorođenoj deci.

To pokazuje godišnja lista 1.000 najpopularnijih imena za bebe koju je američka služba socijalnog osiguranja objavila, prenosi AP.

Četiri imena koja su najviše pala na listi popularnosti - i više nisu među 1.000 najpopularnijih - zapravo su varijacije imena Kejtlin.

-To je bilo neminovno. Popularnost imena Kejtlin je već slabila. Sada je, iznenada, to ime postalo i kontroverzno, kaže Lora Votenberg, osnivač portala BabynameWizard.com.

https://www.hellomagazin.rs/strane-vesti/intimna-ispovest-kejtlin-dzener-zivot-mi-je-bio-pravi-pakao-zelela-sam-da-se-ubijem/

Godine 2015, tada Brus Džener, šokirao je sve kada je objavio da je u stvari žena, a na naslovnoj stranici magazina "Veniti fer" osvanuo je natpis "Zovite me Kejtlin" iznad fotografije Dženera u ženstvenom izdanju.

To je izazvalo burnu debatu u zemlji koja tek menja stavove o gej venčanju i jednakim pravima za pripadnike LGBT zajednice.

Votenberg napominje da bi bili pogrešno pad popularnosti imena Kejtlin objašnjavati isključivo činjenicom da je Džener transrodna osoba.

https://www.hellomagazin.rs/strane-vesti/kejtlin-dzener-ne-cujem-se-vise-cesto-sa-decom/

Generalno, zaključuje ona, roditelji ne žele da deci nadevaju imena koja bi mogla da izazovu polemiku, a iz istog razloga malobrojni roditelji svoju decu nazivaju po političarima.

Inače, na danas objavljenoj listi za 2016. godinu, Ema je najpopularnije ime za devojčice već treću godinu zaredom, a slede Olivija, Ava, Sofija i Izabela, dok je Noa u vrhu popularnosti među imenima za dečake, ali su popularna i imena Lijam, Vilijam Mejson i Džejms.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: Kejtlin Džener

Najnovije vesti