Ne možete da se rashladite? Evo rešenja na koje nikada ne biste pomislili

Ne možete da se rashladite? Evo rešenja na koje nikada ne biste pomislili

Autor: | 14/08/2017

0

Jedan vreli letnji talas je iza nas, ali možemo ih očekivati još do kraja leta. U potrazi za osveženjem i rashlađenjem većina poseže ili za daljinskim za klima uređaj ili za kupanjem u najbližem bazenu. Međutim, ma šta da radite, zapravo telo samo rashlađujete spolja, što daje samo kratkoročni efekat.

Da biste se uspešno rashladili i dobro podnosili visoke temperature potrebno je da svakodnevno i redovno pijete vodu! Verovatno ste iznenađeni, ali voda reguliše našu telesnu temperaturu i zato konstantno nailazite na tekstove koji vas opominju da morate da budete dobro hidrirani tokom leta. Ono što je takođe važno je da posebno oni sa visokim krvnim pritiskom treba da vode računa o unosu vode jer ona je, između ostalog, zaslužna i za regulaciju krvnog pritiska. I ne zavaravajte se, ako sedite u klimatizovanoj prostoriji, to ne znači da vašem telu ne treba tečnost i hidracija.

Za većinu ljudi je redovno uzimanje vode neka vrsta obaveze, a ne navika, zbog čega se dešava da često tokom leta osećaju simptome dehidracije-umor, glavobolje i malaksalost. Malu flašicu Rosa vode možete uvek nositi sa sobom, bilo da idete na posao, u šetnju ili na neki vid rekreacije. Ono što Rosu čini idealnom za svakodnevnu konzumaciju je njen niskomineralni sastav koji ne opterećuje organizam.

Rosa se flašira direktno sa izvora koji su smešteni u srce Vlasine na visini iznad 1500 metara, a prirodna filtracija vode odvija se kroz stenje. Na ovim visinama mogućnost zagađenja praktično je isključena pa je fizičke osobine i hemijski sastav čine vodom najviše kategorije.

hellomagazin.rs Rosa/Promo
Tagovi: rosa

Pročitajte još