Četiri decenije od smrti Elvisa Prislija: Tužan kraj kralja rokenrola

Četiri decenije od smrti Elvisa Prislija: Tužan kraj kralja rokenrola

Autor: | 16/08/2017

0

 

Danas se obeležava 40. godišnjica smrti kralja rokenrola Elvisa Prislija.

Elvis je pronađen mrtav u kupatilu u svojoj kući u Memfisu. Imao je samo 42 godine. Uzrok smrti bio je srčani udar, ali se sumnjalo da je bio izazvan predoziranjem lekovima. Patio je od povišenog krvnog pritiska, glaukoma, uvećanog debelog creva, emfizema, oštećenja jetre, a srce mu je bilo oko dva puta veće od normalnog.

https://www.hellomagazin.rs/strane-vesti/prisila-prisli-o-braku-sa-elvisom-za-njega-sam-bila-kucni-ljubimac/

Tada je imao 159 kilograma i bio je nepokretan. U njegovoj krvi pronađena je visoka koncentracija analgetika i mnogih drugih lekova, pa je zaključak toksikološkog nalaza da su oni najverovatnije doprineli njegovoj smrti.

Godinu dana pre smrti, Elvis je hospitalizovan zbog upale pluća, hepatitisa i uvećanog debelog creva. Sa viškom kilograma i zavisnošću od lekova borio se godinama.

U poslednje dve godine života izvesni "dr Nik" propisao mu je 19.012 različitih tipova lekova.

Zbog sumnje u to šta je ubilo Elvisa, 2014. je urađen genetski test iz njegove dlake, na osnovu kog je utvrđeno da je patio od genetske bolesti hipertrofične kardiomiopatije, a prema drugim teorijama, niz velikih povreda glave koje je pretrpeo tokom života doprineli su autoimunom poremećaju koji je doveo do propadanja svih organa u njegovom telu.

https://www.hellomagazin.rs/strane-vesti/svi-su-im-zavideli-ali-u-njihovom-braku-nije-bilo-sve-savrseno-zasto-su-se-razveli-prisila-elvis-prisli/

Elvis Aron Presli rođen je 8. januara 1935. Pored muzičke, imao je bogatu filmsku karijeru i pojavio se u ukupno 26 ostvarenja.

Prelomni trenutak u njegovoj karijeri bilo je objavljivanje pesme "Heartbreak Hotel" 1956. kada je imao samo 21 godinu.

Prodao je više od 600 miliona ploča i osvojio tri Gremi nagrade, a već u 36 i Gremi nagradu za životno delo.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: elvis prisli

Pročitajte još

Najnovije vesti