Specijalni gost na koncertu: Sting sa sinom na bini u Areni

Specijalni gost na koncertu: Sting sa sinom na bini u Areni

Autor: | 29/08/2017

0

Na koncertu u Kombank areni, 17. septembra, Sting će nastupiti sa svojim dugogodišnjim saradnicima, gitaristima Dominikom i Rufusom Milerom i bubnjarem Džošom Frisom, dok će se kao specijalni gosti pojaviti Stingov sin Džo Samner i harmonikaš Persi Kardona iz sastava „Last bandoleros“.

Džo Samner je Stingov sin iz veze sa irskom glumicom Franses Tomelti. U tinejdžerskom periodu počeo je da se bavi muzikom, sviranjem gitare i bubnjeva i to nakon što je čuo „Nirvanin“ album Nevermind.

A post shared by Joe Sumner (@thejoesumner) on Jul 14, 2017 at 12:32pm PDT

Bend koji je kasnije postao "Fiction Plane", osnovao je sa školskim drugom, basistom Denom Braunom i britanskim gitaristom Setonom Dauntom.

Solo karijeru Samner gradi proteklih pet godina.

Dok istovremeno vodi rok bend "Fiction Plane" i probija tehnološke granice aplikacijom Vyclone, odbacuje i sve što smatra neautentičnim.

-Svaki put kada izvodim pesmu, ostavim nekoliko delova potpuno otvorenim za improvizaciju. Nakon što se pesma odsvira 50 puta, mišljenja sam da će biti bolja, neće ostati stalno ista!, objasnio je Samner svoj stil izvođenja.

A post shared by Joe Sumner (@thejoesumner) on Feb 28, 2017 at 5:05pm PST

Ovaj otvoreni stav dolazi iz njegovog raznovrsnog muzičkog iskustva - od turneja sa muzičarima koje on smatra porodicom (grupa „Polis“) do izvođača kao što je Snup Dog ili pevanja u modernoj operi i komponovanja hitova za evropske umetnike.

Samner vodi kurseve u muzičkim školama fokusirajući se na emotivni pritisak kod pisanja pesama, a svoj prvi singl Jellybean objavio je početkom ove godine.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: sting

Pročitajte još