Premijera Bjelogrlićeve nove serije "Senke nad Balkanom" u Nišu (video)

Premijera Bjelogrlićeve nove serije "Senke nad Balkanom" u Nišu (video)

Autor: | 30/08/2017

0
Foto RTS

Filmski susreti u Nišu završavaju se svečanom dodelom nagrada i premijerom pilot epizode serije "Senke nad Balkanom", koja po rečima autora i glavnog glumca Dragana Bjelogrlića predstavlja "postmodernističku kombinaciju žanrova".

Bjelogrlić je na konferenciji za novinare uoči premijere rekao da serija kombinuje fikciju i istorijske događaje a da je za njeno snimanje bilo potrebno "dosta hrabrosti, znanja, energije i para".

- Imamo triler i dramu, dosta fiktivnih i autentičnih istorijskih ličnosti. Serija ima 11 epizoda i neće biti prikazivana kao film jer svaka epizoda ima svoju malu priču za sebe i zato nije moguće od nje napraviti kvalitetan film - rekao je Bjelogrlić.

Po njegovim rečima, boljim poznavaocima istorije biće slađe da gledaju seriju, ali i oni koji ne znaju ko su bili general Vrangel, general Petar Živković ili Đorđe Karađorđević, neće biti oštećeni.

"Svi ti likovi su u funkciji dramskog zapleta", rekao je Bjelogrlić navodeći da je serija snimana u Srbiji, Makedoniji i Rusiji, okupila veliku glumačku ekipu.

Bjelogrlić je dodao da nije imao dilemu gde bi u Srbiji serija trebalo premijerno da bude prikazana pošto je Festival glumačkih ostvarenja u Nišu, kako je naveo, jedinstven na svetu jer ocenjuje samo glumačke kreacije.

hellomagazin.rs rts