Dragoceni saveznici besprekornog izgleda Nine Janković

Dragoceni saveznici besprekornog izgleda Nine Janković

Autor: | 05/09/2017

0

Od kada je pre sedam godina prvi put stala pred filmske kamere, glumica Nina Janković leta uglavnom provodi radno. Trenutno je angažovana na snimanju druge sezone serije “Ubice mog oca”, čija ekipa i u vreme tropskih vrućina predano radi. Zbog jake šminke i dugih setova lepa Šapčanka primorana je da svakodnevnu bjuti-rutinu prilagodi profesionalnim okolnostima, pa kožu brižno štiti i neguje, vodeći računa da je kvalitetnim preparatima hrani spolja, ali i iznutra, prirodnim napicima i svežim namirnicama. Kako se neguje, kojim trikovima za ulepšavanje pribegava i ko su joj u tome dragoceni saveznici, dvadesetdevetogodišnja umetnica otkriva za “Hello!”.

Kako se negujete tokom leta?

- Pre svega, unosim što više tečnosti, to mi je imperativ. Voda je najvažniji faktor nege u periodu visokih temperatura. Naravno, uz to koristim i kreme sa visokim faktorom zaštite, na lice nanosim one sa SPF 50, a na telo sa SPF 30. Čuvam se od sunca.

Jeste li osetili neke posledice zbog izlaganja suncu, na primer, hiperpigmentaciju ili druge promene na koži?

- Do sada mi se nije desio nikakav problem sa kožom, ali ove godine još nisam bila na odmoru, pa ne znam kako će koža reagovati. Trudim se da se čuvam i iskreno se nadam da do toga neće doći.

Jeste li od onih koji uživaju u sunčaju?

- Ne opterećujem se time, naročito od kada radim. Uglavnom snimam preko leta, pa i kada odem na odmor, ne smem mnogo da pocrnim zbog posla. Htela ne htela, moram da se čuvam od sunca, ali to i želim, jer sunčanje isušuje kožu i izaziva bore.

Trenutno ste angažovani na snimanju serije “Ubice mog oca”, što znači da ste dugo pod jakom scenskom šminkom.

- Lice mi je, inače, osetljivije u ovom periodu godine, pogotovo kada imam snimanja, jer zbog jake šminke uvek se pokažu reakcije. Za čišćenje lica koristim sodu bikarbonu, od koje pravim piling. Nekoliko kašičica pomešam sa malo vode, umutim u pastu i utrljam na lice. Reč je o najboljem metodu za uklanjanje nečistoće. Naravno, uz to koristim i micelarnu vodu, koja mi savršeno odgovara i za skidanje šminke i za negu.

Koristite li termalne vode?

- Da, pri ruci mi je i ovih dana dok snimamo. Osim što hidrira kožu, termalnu vodu možete da nanesete i preko šminke, tako da je rado koristim.

Imate specifičnu, svetliju boju očiju, osetljivu na jaku svetlost. Smeta li vam sunce i da li su vam leti naočare omiljeni asesoar?

- Ne, naprotiv. Ne trpim ništa na licu, ali kako su mi naočare za sunce neophodne, primorana sam da ih nosim. Volela bih da imam što manje bora oko očiju, ali to će po svoj prilici biti nemoguće, jer leti zbog sunca stalno žmirkam, a isto je i zimi, kada padne sneg.

Kakav odnos imate prema borama, čije vreme neminovno dolazi?

- Zahvaljujući genetici još mi se nisu pojavile, osim oko očiju, ali to su takozvane smejalice i one mi uopšte ne smetaju. Ne razmiljam o tome da ih uklanjam na bilo koji način, čak su mi simpatične. Nemam ih previše, pa mi ne smetaju.

Imate li omiljeni letnji parfem?

- Ne prija mi da koristim parfeme sa jakim mirisom, naročito ne leti. “Gianfranco Ferre In The Mood For Love” trenutno mi je omiljen miris, izuzetno je osvežavajuć i savšren za ovo toplo letnje vreme. Volim i “Gucci Guilty”, koristim ga i leti i zimi, doduše sada nešto više u večernjoj varijanti.

Koristite li i osvežavajuće mirisne sprejeve za telo?

- Da, obožavam ih, idealni su za ovo vreme i uvek ih nosim u torbi gde god da idem. Omiljeni su mi “Victoria's Secret”.

U kojoj meri vodite računa o ishrani, imate li neki recept za osvežavajući letnji napitak?

- Prilagođavam ishranu jer mi u ovom periodu godine više prijaju voće i sveže namirnice. Što se napitaka tiče, moje tetke Ruža i Rada prave predivne domaće sokove od koprive i višnje, koje redovno donosim u Beograd. Sok od višnje razblažim sa vodom, dodam malo soka od koprive, držim u frižideru i svako malo pijem. Nema boljeg osvežavajućeg letnjeg napitka.

 

 

Deana Đukić Miomir Milić
Tagovi: nina janković

Najnovije vesti