Kako su se voleli Ljubiša i Mira: Njoj dugujem zahvalnost za  čestitost, instinkt i nesvakidašnju inteligenciju

Kako su se voleli Ljubiša i Mira: Njoj dugujem zahvalnost za čestitost, instinkt i nesvakidašnju inteligenciju

Autor: | 09/09/2017

0
Ljubiša sa suprugom Mirom

Posle teške bolesti, legendarni glumac Ljubiša Samardžić  preminuo je u 81. godini. Tokom životnih borbi bezrezervnu podršku pružala mu je supruga Mira, koju je upoznao kada je imao 26 godina, a ona tek 17.

A post shared by MPUS Beograd (@mpus_beograd) on Sep 9, 2017 at 1:14am PDT

- Odrastao sam u čestitoj rudarskoj porodici, rano ostao bez oca, divio se majci, „tigrici“, koja nas je izvela na put sa mizernom rudarskom penzijom. A bilo nas je troje dece. Iz takvog detinjstva shvatio sam da sirotinja nije najstrašnija stvar koja može da se desi u životu. Kako sam rastao sa svakodnevnim dramama kraj rudnika i kada su zlohudne sirene najavljivale zlo u jamama, bio sam opčinjen etikom, dobročinstvom i solidarnošću rudara i ubrzo sam shvatio smisao opstanka u životu. Na veliku sreću, ubrzo sam sreo svoju suprugu Miru, kojoj dugujem zahvanost za čestitost, instinkt i nesvakidašnju inteligenciju, rekao je Samardžić u intervjuu iz 2015 godine.

 

Osvajao sam je stihovima Jesenjina, verujući da je ona žena mog života, i nisam se prevario. Mira je rasla u porodici koja poštuje dom, knjigu, muziku, pozorište, ali ponajmanje film! Venčanjem, unela je u moj razbarušeni život unutrašnji red i mir, neophodan za karijeru glumca. Divio sam se njenom odnosu prema deci, meni, prijateljima, smislu za lepo, komunikaciji s drugim ljudima... Ćutala je kada nismo imali, i kada smo imali, znala je da drugima podari radost i pomoć, i sve je uvek činila srcem, iskrenošću, rekao je legendarnin glumac jednom prilikom za Novosti.

Hellomagazin.rs/M.M Antonio Ahel/AtaImages/Instagram

Pročitajte još