Stefan Milenković: Ako ima strasti sve je moguće, pa i uspeh

Stefan Milenković: Ako ima strasti sve je moguće, pa i uspeh

Autor: | 26/09/2017

0

"Artlink“, koji će biti održan od 25. septembra do 8. oktobra, ima za cilj da okupi i podrži stvaralaštvo srpskih umetnika mlađe generacije, iz različitih vidova umetnosti, posebno muzike, nastojeći da predstavi najvredniji kulturni sadržaj i promoviše autentične umetničke forme iz ove sredine.

U ponedeljak uvela, na sceni Kolarčeve zadužbine,Stefan Milenković će izvesti integralno Vivaldijeva Četiri godišnja doba, zajedno sa „Artlink“ mladim virtuozima.

Sa njim će, u izvođenju Bahovog duplog koncerta za dve violine, nastupiti Una Stanić, laureat „Artlink“ nagrade.

-Divni su ovi momci i devojke i zadovoljan sam njihovim muziciranjem preko svake mere. Spremni su za veliki koncert jer dele fantastičnu energiju, entuzijazam i istrajnost da predstave svoj talenat, rekao je slavni violinista.

Za mlade kolege sa kojima priprema koncert ima savet da istraju u onome što vole da rade.

Mladi muzičari moraju da osećaju strast prema osvajanju scene. Sviranje klasične muzike je pretežak pravac da bi se čovek njime uputio u životu bez strasti prema umetnosti. Ako je strast prisutna, onda je sve moguće. Pa i uspeh. Naravno, podrazumeva se neprekidni rad na sebi u kojem svaki mladi muzičar mora da istrajava, objašnjava Milenković za "Tanjug".

Proslavljeni umetnik izbegava da upoređuje vreme u kojem je on činio prve korake na sceni kao mlad i talentovan umetnik, sa današnjim okolnostima u kojim stasavaju muzičari.

Svako vreme ima svoje prednosti i mane. Bilo koje poređenje nema svrhe. Jedino je važno da ovi mladi ljudi sada, u ovom momentu, imaju energije i entuzijazma da se bave muzikom. Ta njihova odlučnost će svakako učiniti svet malo boljim, smatra Milenković.

 

Njegova velika strast su skokovi padobranom iz aviona. Kaže da još pronalazi vremena za tu vrstu adrenalinske aktivnosti, pored mnogobrojnih obaveza u predavačkom angažmanu i koncertnih aktivnosti.

-Kada se nakupim stresa od joge, onda moram da skočim nekoliko puta iz aviona, šali se Milenković.

Hellomagazin.rs Nebojša Babić