Kristina Eplgejt: Preuzela sam kontrolu nad svojim zdravljem i osećam se odlično

Kristina Eplgejt: Preuzela sam kontrolu nad svojim zdravljem i osećam se odlično

Autor: | 12/10/2017

0

Glumica Kristina Eplgejt pre gotovo deset godina podvrgla se dvostrukoj mastektomiji, a sada je odstranila jajnike i jajovode - baš kao i Anđelina Džoli pre nekoliko godina. Zvezda brojnih komedija (45) otkrila je zašto se odlučila na ovakav potez.

A post shared by Variety Latino (@varietylatino) on Nov 25, 2016 at 8:25am PST

- Moja rođaka je 2008. godine preminula zbog raka jajnika pa sam odlučila da uradim sve što mogu kako bih izbegla tu bolest. Tako sam preuzela kontrolu nad svojim zdravljem i osećam se odlično. To je još jedna stvar koju sam sklonila sa liste. Sada se samo nadam da me neće udariti autobus - našalila se 45-godišnja glumica najpoznatija po svojoj ulozi u serijalu  "Bračne vode".

Kristina Eplgejt  ima naslednu BRCA1 genetsku mutaciju koja povećava šanse obolevanja od raka. To je otkrila 2008. godine nakon što joj je dijagnostikovan rak dojke. Bolest joj je rano otkrivena jer je svake godine odlazila na mamografiju od svoje 30. godine zbog istorije bolesti u porodici. Nakon što joj je otkriveno da nosi BRCA1 gen, preporučeno joj je uklanjanje obe dojke, na šta se holivudska zvezda odlučila bez mnogo razmišljanja, piše Gloria.hr.

Marija Milenković

Pročitajte još