Nezaboravni ukusi Srbije koje ćete ponovo zavoleti

Nezaboravni ukusi Srbije koje ćete ponovo zavoleti

Autor: | 17/10/2017

0

Ognjište je nekad predstavljalo centralni deo kuće i bilo je gotovo kulturno mesto. Pored njega se spavalo, grejalo, pekao se hleb i servirala jela. Tu se predveče okupljala porodica, a pored vatre se razgovaralo, planiralo, dogovaralo o budućim poslovima i sutrašnjim obavezama. Tu su se prenosili recepti čuvani vekovima, sa kolena na koleno, da bi se novim generacijama prenelo pravo uživanje u najlepšim jelima. Koliko danas uživamo u spremanju hrane na tradicionalni način?

Coca-Cola je započela putovanje kroz serijal emisija "Nezaboravni ukusi Srbije" koji se emituje na zvaničnoj Coca-Cola Facebook stranici, upravo u nadi da se sačuvaju neka od tradicionalnih jela iz cele zemlje i vrate se na savremenu trpezu. Voditelji, Ivan Marković, kulinarski entuzijasta i Filip Ugrenović radijski voditelj, zaputili su se u veliku gastro avanturu na sve četiri strane Srbije. Potpuno autentična jela poput cipovke, šufnudli, belmuža, samse, trljenice, urde i mnogih drugih specijaliteta koje od zaborava čuvaju naše bake i majke vraćaju nam se putem serijala, pravo na porodični sto. Ivan u svakoj epizodi pronalazi inspiraciju, a uporište traži u savremenom načinu pripreme nekog od starih jela koje tako ponovo učini zanimljivim.

Coca-Cola je kroz svoje postojanje odavno postala neizbežni deo trpeze i odličan dodatak hrani. Kroz serijal Ivan i Filip su se uverili koliko se osvežavajući ukus Coca-Cole idealno slaže i sa tradicionalnim jelima. Tradicionalna kuhinja ima svog parnjaka u starim zanatima, te je u odnosu na "Nezaboravne ukuse Srbije" nastala je i ideja za ručno rađene bilborde koji su nedavno postavljeni na Zlatiboru i u Pirotu. Oba su sačinjena od ruku vrednih tkalja, a svaki predstavlja motive predela u kom su nastali. Na taj način Coca-Cola je dokazala kako spoj tradicije i moderne komunikacije sa potrošačima može da bude jedinstven i inovativan.

Coca-Cola će iz nedelje u nedelju nastaviti svojim serijalom da inspiriše gledaoce da istražuju ono što ih u lokalnoj sredini okružuje, kako bi iznova uživali u nezaboravnim ukusima Srbije.

 

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: coca cola