Zašto su žene srećnije kada nisu u vezi, nego muškarci koji su samci?

Zašto su žene srećnije kada nisu u vezi, nego muškarci koji su samci?

Autor: | 14/11/2017

0

Zahvaljujući analizi globalne agencije za prikupljanje podataka, dolazimo do podatka da je 61% ispitanih žena, koje u trenutku ispitivanja nisu bile u vezi, zadovoljno svojim samačkim životom, dok je istu stvar potvrdilo samo 49% samih muškaraca.

I ne samo to, 75% ispitanih žena u prošlih godinu dana nije aktivno ni tražilo partnera, dok isto tvrdi svega 65% muškaraca.

Razlog tome je što ljubavna veza od žena zahteva mnogo više truda i fizičkog rada nego od muškaraca.

- Dokazano je da žene troše više vremena na kućne poslove od muškaraca, a mislim i da se emocionalno mnogo više zalažu - govori Emili Grundi, sa Univerziteta u Eseksu.

Žene troše više vremena i novca kako bi dobro izgledale, brinu za domaćinstvo i ulažu veći trud u rešavanje problema i razmirica, pa zato nije ni čudno što heteroseksualne veze od njih traže mnogo više nego od muškaraca.

Dr.Grundi objašnjava da su usto žene jednostavno srećnije kada su same, jer se na taj način okružuju samo s ljudima s kojima žele da izgrade prisinije odnose. Muškarci se, s druge strane, čak i kada su u vezi, oslanjaju na žene kad je u pitanju izgradnja društvenih odnosa.

Postoji mnogo dokaza koji potvrđuju da se žene bave većim spektrom aktivnosti kad su same, a njihov se broj smanjuje nakon što uđu u vezu, dok je s muškarcima obrnuto. Oni se bave s mnogo više aktivnosti tek nakon što pronađu partnerku.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock