Irina Šajk: Sve tajne zanosne Ruskinje

Irina Šajk: Sve tajne zanosne Ruskinje

Autor: | 17/11/2017

0

Kao tinejdžerka često je bila meta uvreda i ismevanja zbog preterane mršavosti i visine koja je bila sve samo ne prosečna za devojčice tog uzrasta. Želela je da postane novinarka, ali njena porodica je u rodnom Jemanželinsku jedva sastavljala kraj sa krajem. Iz Moskve je otišla u Pariz, gde je takođe imala probleme da se snađe, a onda se, posle bezbroj pokušaja, našla u Americi, “obećanoj zemlji” koja joj je otvorila sva vrata čim je prešla okean.

Pre tačno deset godina lice modne industrije dobilo je obrise onog koje pripada Irini Šajk. Od trenutka kada je u kupaćem kostimu pozirala za magazin “Sports Illustrated” pojam lepote vezuje se za zanosnu Ruskinju o koju su se otimali, i to još čine, najveći svetski kreatori, kozmetičke kuće, fotografi, ali i slavni muškarci. Danas je u srećnoj vezi sa holivudskim srcelomcem Bredlijem Kuperom, a u aprilu je postala mama devojčice koja je dobila ime Lea de Sena.

Slatki porodični momenti: Irina i Bredli u šetnji sa ćerkicom (foto)

Samo dva meseca posle porođaja Irina je izgledala nestvarno. Svi su se pitali da li se podvrgla rigoroznom režimu ishrane i danonoćno vežbala u teretani ili, jednostavno, ima prokleto dobru genetiku. S obzirom na ubrzani metabolizam koji je čuva od suvišnih kilograma, reklo bi se da je reč o ovom drugom.

Samo četiri meseca nakon porođaja: Prezgodna Irina Šajk se slikala obnažena (foto)

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on Oct 7, 2017 at 5:46am PDT


Takvom zaključku u prilog ide i činjenica da je prelepe slovenske crte lica i vitkost nasledila od majke Galine, koja izgleda kao da joj je starija sestra. Za egzotičnu nijansu tena, primetno drugačijeg od onog svetlog kakav ima većina Ruskinja, glavni “krivci” su preci njenog oca Valerija, Tatari sa Volge.

No, geni nisu dovoljni ako uspeh u profesiji kojom se bavite zavisi od vašeg izgleda. Posao manekenki je da u svako doba budu lepe i negovane. Zato jedna od najpoželjnijih žena sveta za negu kože obilno koristi kokosovo ulje. Nanosi ga posle tuširanja. Ovo tropsko ulje izvanredno miriše, ne sadrži toksine, koža ga brzo upija, a pokazalo se odličnim i u borbi protiv starenja, infekcija i dehidratacije. U čemu je još tajna božanstva 21. veka zvanog Irina Šajk?

Irina Šajk zna šta je vredno: Iskreno mislim da je stvaranje porodice naš razlog postojanja

- Često se tuširam i umivam hladnom vodom, naročito ujutru, kako bih se razbudila i podstakla cirkulaciju. Većina Ruskinja ima besprekoran ten zahvaljujući nešto hladnijem vazduhu u tom delu sveta, koji zatvara pore, a kožu čini glatkom i svežijom. Umivanje hladnom vodom ima čaroban učinak. Ako vam je to previše, postepeno navikavajte lice tako što ćete ga, posle umivanja toplom vodom, koja otvara i čisti pore, ispljuskati hladnom, koja će ih zatvoriti.

Posle napornog dana najradije se opušta u toploj, mirisnoj kupki, uz “Idiota” i ostale romane Dostojevskog, koji su, rekli bi neki, prilično teški za takve relaksirajuće trenutke.

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on Oct 22, 2017 at 2:41pm PDT

Privatno se retko šminka, kako bi odmorila lice. Čisti ga tonikom tri puta dnevno, a jednom mesečno odlazi na tretmane. Na njenom profilu na “Instagramu” možete da vidite koliko savršeno izgleda i bez trunke pudera. Obavezno stavlja kremu sa zaštitnim faktorom, a redovno koristi i maske koje hrane i hidriraju kožu.

- Majka mi je uvek skretala pažnju na to da je koža na rukama, vratu i licu veoma osetljiva, da brzo stari i da bi zato na te delove trebalo uvek da nanosim kremu za sunčanje. Po njenom savetu, osim umivanja hladnom vodom, lice svakog jutra masiram kockama leda, što je odličan prirodni lifting - otkriva Irina od koga je naučila trikove za vrhunsku negu.

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on Mar 5, 2017 at 6:04pm PST

Smatra da je za svež i eteričan izgled važno konzumirati dosta vode, izbegavati teške namirnice i uzimati “grickalice” kao što je njen omiljeni mango. U ishrani koristi dosta povrća, naročito zelenog. Sama pravi proteinske šejkove i svakog dana uzima riblje ulje u pilulama. Omega-3 esenijalne masne kiseline igraju značajnu ulogu u očuvanju zdravlja, a odavno je poznato da kožu čine sjajnijom, svežijom i čistom.

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on Oct 19, 2017 at 9:14am PDT

Ni fizičke aktivnosti nisu bauk za zanosnu Ruskinju. Štaviše, rado im se prepušta, ali ih povremeno menja, da joj treninzi ne bi dosadili. Opušta se uz pilates i jogu, a, verovali ili ne, upražnjava i jednu borilačku veštinu - džijudžicu.

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on Oct 15, 2017 at 8:08am PDT


Ako Džejms Bond bude tražio novu filmsku devojku, predlažemo mu da “preko holivudske veze” Bredlija Kupera obrati pažnju na Irinu Šajk. Nema boljeg izbora za ulogu neke opasno lepe agentkinje „KGB-a“.

Snežana Ilić intimissimi/Instagram IrinaSajk
Tagovi: Irina Šajk