Nastavak hit serije: "Ubice mog oca" se emituju na novom kanalu

Nastavak hit serije: "Ubice mog oca" se emituju na novom kanalu

01/12/2017

0

Najpopularnije svetske serije, kao što su Game of Thrones, Narcos ili House of Cards premijerno se prikazuju na kablovskim kanalima ili platformama na kojima beleže kontinuirano rastuće rejtinge i probijaju sve poznate granice gledanosti televizijskog programa.


Taj trend stigao je i u naš region. United Media (SK, N1, Grand, Cinemania, Fight Channel, iDJ, Lov i ribolov) pokreće novi TOP kanal, koji će godišnje emitovati dve do tri premijerne visokobudžetne domaće serije, kao i originalni zabavni program domaće produkcije (dnevni kviz, kulinarski šou itd.) i najgledanije svetske serije.

TOP kanal ulazi na velika vrata emitovanjem druge sezone serije koja je tokom prošle godine oborila sve rekorde gledanosti u Srbiji – "Ubice mog oca", sa prvom epizodom koja će se emitovati 18. decembra.

Pored "Ubica mog oca", gledaoci će moći da prate i hit serije kao štu su "Homeland", "Sons of Anarchy", "Državni posao", "Odmori se, zaslužio si", "Bron", "Gomorrah", "Hell on wheels" i mnoga druga iznenađenja.

A post shared by Ubice mog oca (@ubice_mog_oca) on Sep 27, 2017 at 5:48am PDT

TOP kanal biće emitovan u četiri zemlje regiona: u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, za početak na SBB-u, Telemachu, Total TV-u i D3i. Dok se kanali ovog tipa u svetu dodatno naplaćuju, platforme na kojima će da krene su omogućile da se TOP kanal nađe već u osnovnoj ponudi.

Aleksandra Subotić, direktorka United Medie, kaže da je prelazak serija sa nacionalnih na tematske kablovske kanale, logičan.

-Nacionalni kanali imaju kvalitetan program za širu publiku, ali prostor koji imaju moraju da dele na različite sadržaje. Sa druge strane kablovski kanali jednu vrstu sadržaja mogu da puštaju 24h, pa korisnici dobijaju sve vreme program koji vole, uz mnogo veći i kvalitetniji izbor, objasnila je Subotić.

-Na primer, svi ljubitelji sporta su svesni koliko je sporta došlo u region sa Sport Klubom. SK se pozicionirao kao mesto najaktuelnijeg i nakvalitetnijeg sportskog sadržaja, na kom će se od sledeće godine prenositi čak i kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo, Mundijal, Ligu nacija i sam Euro, istakla je direktorka United Medie.

Za potrebe TOP kanala United Media će sarađivati sa različitim produkcijama, ali posebno ističe i da je pri kraju regionalni konkurs, raspisan u maju ove godine, za scenarie domaćih serija, sa ciljem pokretanja sopstvene originalne produkcije.

Hellomagazin.rs/Marija Milenković RTS
Tagovi: Ubice mog oca