Papalina je morska riba iz porodice haringe koja naseljava prostor Atlantskog okeana i severnog Jadrana, posebno na mestima gde je manji salinitet, oko ušća reka u more. Ovo je riba nežnog ukusa i vrlo je popularna u mediteranskoj kuhinji. Može se jesti cela s kostima, pri čemu se u organizam unosi dodatna količina kalcijuma.
Valja napomenuti da se nutritivna vrednost kao i sadržaj masnih kiselina omega-3 ne gubi kada se riba konzervira metodom brzog smrzavanja. Smrznuta papalina najbolji je izbor za ljubitelje male i sitne plave ribe. Dostupna je tokom cele godine i vrlo jednostavna za pripremu. Nakon samo nekoliko minuta u rerni ili tiganju uz preliv od hladnog maslinovog ulja sa belim lukom ili limunovim sokom uz dodatak začinskog bilja, papalina postaje odličan obrok koji hrani sva čula i našem organizmu daje neophodne blagotvorne sastojke.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više