Dunja Jovanić, blogerka kojoj se veruje: Prejake obrve su prošlost

Dunja Jovanić, blogerka kojoj se veruje: Prejake obrve su prošlost

Autor: | 11/12/2017

0

U svet blogovanja Dunja Jovanić ušla je pre pet godina. Danas je, sa više od sto hiljada pratilaca na društvenim mrežama, jedna od onih čiji “beauty”, “fashion” i “lifestyle” saveti imaju “težinu” i utiču na šopingholičarske odluke mnogih žena od osamnaest do trideset četiri godine.

Da li kozmetiku i šminku koju preporučujete prethodno sami probate?

- Danas sam baš otkazala jednu saradnju, jer klijent nije želeo moj realan utisak o proizvodu, a ja svoje mišljenje ne prodajem za novac. Devojke koje me prate kupuju na moju preporuku. Mogla bih da ih slažem jednom ili dvaput, treći put bih nepovratno izgubila njihovo poverenje.

U opisu posla blogerki je, između ostalog, da približi svetske trendove. Koji “beauty” imperativi nam “kucaju na vrata”?

- U trendu je minimalni “makeup look”. Naglasak je na savršenom tenu. Dakle, prirodan izgled uz korišćenje više sjajnih, a što manje mat-proizvoda. To je “look” koji možete da vidite u ovom editorijalu. Ono što nam dolazi je još minimalniji “look”, kada će akcenat biti na začešljanim prirodnim obrvama, prirodnom tenu i sočnim usnama.

Bez čega smo, po vašem mišljenju, mogli da prođemo?

- Prejake obrve definitivno su prošlost, kao i prejake konture i hajlajter. “In” je suptilni mejkap koji nose svetski modeli kao što su Điđi i Bela Hadid ili Kendal Džener, deluju kao da nemaju šminku, a zapravo je reč o meri. Kada konturišete lice, potrebno je da stavite tek toliko proizvoda da istaknete jagodice, a ne da izgledate kao da ste se kamuflirale za odlazak u lov.

Koliko vremena vam je potrebno da se ujutru pripremite za novi dan?

- Potrebno mi je oko četrdeset minuta: recimo, da deset minuta traje razvlačenje po krevetu, deset minuta umivanje, pranje zuba i nega kože lica, dvadeset minuta šminkanje. Najviše vremena mi oduzima izbor autfita za taj dan, a to ne ulazi u pomenutu minutažu. Sve u svemu, kad ovako stavim na papir svoj vremenski proračun, jasno mi je zašto svakodnevno kasnim.

Sa čime počinjete održavanje jutarnje higijene?

- U ruke prvo uzimam četkicu i pastu za zube. Jedan od mojih prvih videa bio je baš o zubima. Ne postoji šminka kojom se mogu prikriti loši zubi. Pravilna nega je od presudne važnosti za lep izgled.

Bez čega ne biste mogli da funkcionišete?

- Ne bih mogla bez korektora koji pokriva umor, neprospavane noći, izlaske i brz život. Korektor u koji se kunem i za koji u šali kažem da pokriva sve, pa i greške iz prošlosti, jeste “Tarte Shape Tape”. Naravno, da bi jak korektor poput ovog dobro izgledao na koži, potrebno je da hidrirate područje oko očiju.

Koji je najbolji kozmetički tretman koji ste probali?

- S promenom godišnjeg doba idem na higijenske tretmane. Međutim, ono što bih svima preporučila, pogotovo osobama starijim od dvadeset pet godina, jeste masaža lica. Na taj način vraća se tonus mišićima, usporava se starenje i zadržava mladalački izgled. Sjaj koji koža lica dobije posle masaže ne može da se postigne nekim drugim tretmanom ili proizvodom. Ukoliko ste u mogućnosti, masažu lica praktikujte jednom nedeljno.

Bez kog parfema vaš stajling ne bi bio potpun u ovim hladnim danima?

- “Victor & Rolf Flowerbomb” koristim od početka godine i ne mogu da ga se zasitim. Hladan vazduh daje mu neku posebnu svežinu.

Možete li devojkama koje žele da prikriju ili koriguju šminkom neke nedostatke na licu da date nekoliko instant-saveta?

- Prilikom odabira pudera birajte nijansu koja je baš u boji vaše kože, ne svetliju ili tamniju. Korektor i maskara su dve najvažnije stavke u šminkanju, jer prikrivaju umor i daju licu svež izgled. Ukoliko imate izuzetno tanke usne, izbegavajte tamne ruževe, jer ćete ih tako dodatno akcentovati. Prilikom popunjavanja obrva koristite proizvod za nijansu svetliji od vaših dlačica, da biste dobili prirodan izgled.

Da li ste imali neki nedostatak na licu i kako ste rešili taj estetski problem?

- Do pre godinu dana imala sam izražene zulufe, koji su mi mnogo smetali, tim pre što sam non-stop ispred kamere, a puder i ostali proizvodi od tih sitnih dlačica ne mogu da “sednu” na kožu. To sam rešila elektrolizom, koju bih preporučila svim devojkama koje imaju sličan problem.

Ko je, prema vašem mišljenju, ikona lepote?

- Kim Kardašijan. Možete da je volite ili ne, ali ona i dalje postavlja bjuti-trendove.

Koje bi komade ove zime devojka od stila trebalo da ima u ormanu, a koju šminku u neseseru?

- U ormanu bi trebalo da ima jaknu u jarkoj boji, dobre čizme i crnu torbu, a u neseseru maskaru koja daje “volumen do oblaka”, balzam za usne i maskaru za obrve.

Eva Čubrović Miomir Milić

Slične Vesti

Najnovije vesti