Recept Jelene Đoković: Slatke kuglice gotove za 15 minuta

Recept Jelene Đoković: Slatke kuglice gotove za 15 minuta

Autor: | 02/01/2016

0

Jelena Đoković na svom Instagram profili redovno savetuje svoje fanove o zdravoj ishrani. Pre par dana ona je sa svima podelila recept za ukusan, brz i  zdrav desert, koji ćete, kako kaže, jesti bez griže savesti.

- Jutros sam pripremala brzinske deserte za naše putovanje. Uvek je dobro imati ih uz sebe posebno ako tokom dana osetite želju za nečim slatkim. Ne mogu da se oslonim na to da će neko drugi mojoj porodici da da zdrave zalogajčiće. Pogotovo ne tokom leta avionom. Zato uvek uz sebe imamo kutije s ovim slatkišima. Ponekad nas ljudi gledaju kao da smo ludi, ali nas nije briga - napisala je Jelena pored fotografije i podelila recept za slasni desert koji naziva "kuglice energije".

Sastojci:

- kokos
- ovsene pahuljice
- kakao
- med
- vanila
- puter od badema
- pirinčano mleko

Priprema:

U pitanju je 'odokativni' recept, dakle umešaćete sastojke u količini po sopstvenoj želji. Kokos i ovsene pahuljice su suva 'baza' koju onda trebate da povežete sa puterom od badema i pirinčanim mlekom. Sve ćete zasladiti medom i nadograditi ukuse dodavanjem kakaa i vanile.

Sastojke možete da mešate ručno ili u blenderu i multipraktiku, a slobodno tokom pripreme probajte smesu dok ne dobijete ukus koji vam odgovara. Smesa na kraju mora da bude dovoljno 'masna' i mekana da biste od nje mogli da oblikujete kuglice, ali opet dovoljno čvrsta kako se kuglice ne bi raspadale.

Savet plus:

Smesu možete da stavite i u silikonski kalup po želji pa ćete na kraju dobiti desert lepog oblika, a obične kuglice po želji možete uvaljati u kakao ili npr. mlevene pistaće ili kokos.

- Nisam najbolji fotograf hrane na svetu pa možda ne izgledaju lepo kao sve one torte i čokolade koje viđate svuda, ali garantujem vam da su ukusne i ješćete ih bez grižne savesti. Ovde nema potrebe za pečenjem, samo sve pomešam, napravim oblike po želji i stavim ih u frižider, a možete  i odmah da ih jedete - zaključila je Jelena.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs instagram/Jelena Djokovic

Slične Vesti

Najnovije vesti