Budite kreativni: Kako da ukrasite saksije

Budite kreativni: Kako da ukrasite saksije

Autor: | 05/01/2016

0

Cveće zaslužuje da bude u podjednako lepim posudama i da kompletnim izgledom ukrašava prostor.

I najobičnije, stare saksije mogu da se ukrase i da budu lepše nego što su bile kao nove. Najjednostavnije je ukrasiti klasične keramičke saksije, a one i bolje štite koren od hladnoće i zadržavaju vlažnost. Za ukrašavanje su dovoljni četkice i tempere, a lepoj saksiji može samo da se ofarba donji ili gornji deo belom bojom i sukulenti će izgledati šik. Da bi linija bila ravna, selotejpom treba napraviti krug oko saksije.

Ko nema talenta za slikanje može da iskoristi šablone. Mogu se ukrasiti i dekupaž tehnikom, naročito za sukulente koji se ne zalivaju često.

Saksijama koje su dobile beli kamenac od zalivanja može da se napravi "ombre" utisak. Senka može da se napravi zlatnom masnom bojom koja će se lako naneti na deo koji je promenio boju.

Kada su saksije premazane lakom, onda ih je teško ukrašavati. Međutim, lakom za nokte sa šljokicama može da se napravi lep dezen. Super lepkom mogu da se zalepe i perlice, biseri i neki drugi ukrasi.

Stari milje ili pocepana čipka mogu da se iskoriste kao "odelce" za saksiju koja će izgledati veoma vintidž. Oko saksije mogu i da se omotaju kanapi koji će pokriti fleke ili oštećenja. Pored rustičnog izgleda, zimi kanapi mogu da budu korisni i da ugreju koren biljke.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor