Običaj je da se na Božić sprema česnica, pa evo jednog tradicionalnog recepta.
Sastojci: 600 g brašna, kašika ulja, malo svete vodice, malo soli, jaja ili med
U posudu za mešenje sipajte brašno, prstohvat soli, svetu vodicu, pa postepeno dolijte običnu vodu i umesite tako da testo ne bude ni previše tvrdo ni meko. U umešeno testo obavezno stavite novčić, a mnogi tradicionalno ubacuju i iverak od badnjaka, dren i zrno pšenice ili kukuruza, koji simbolizuju božji blagoslov za onoga u čijem se komadu nađu. Testo stavite u podmazanu tepsiju, rastanjite rukama, možete da je ukrasite detaljima od testa (krstićima, pletenicama), pecite je na 200 stepeni. Kada bude gotova, premažite je jajetom ili medom.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)