Odlična kombinacija sočnih mesnih loptica i paradajz sosa.
Sastojci:
120 g kačkavalja po izboru, isečenog na kocke veličine oko 1 cm
1,5 kg paradajz-sosa
750 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka, sitno seckana
1 jaje
pola šolje prezli
1 kašičica suvog origana
so i biber
Priprema:
1. Kockice sira prebacite u kesu za zamrzivač, pa ih zamrznite na 1 sat.
3. U većoj činiji pomešajte prezle s 3 kašike sosa od paradajza, pa umešajte meso, luk, so, biber, origano i jaje. Od smese oblikujte loptice prečnika 5 cm, pa u svaku utisnite kocku sira, dobro je obmotavajući mesom. Složite na pleh i pecite 10 minuta.
4. U međuvremenu, ostatak sosa sipajte u šerpu, poklopite je i zagrejte do ključanja na srednjoj vatri, često mešajući. Potom ubacite ćuftice, pažljivo izmešajte, pa smanjite vatru, poklopite i kuvajte 10-15 minuta, povremeno mešajući. Poslužite uz, ako želite, pire-krompir.
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)