I hrskave i slatke: Karamel-kokice

I hrskave i slatke: Karamel-kokice

Autor: | 15/01/2016

0

I hrskave i slatke, kokice u novom ruhu.

Sastojci:

1 šolja kukuruza kokičara
1 šolja otopljenog putera
2 šolje smeđeg šećera
1/2 šolje meda
2 kašičice soli
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 120 stepeni C. Kokice iskokajte na uobičajen način, pa izaberite one koje su se dobro raspukle, stavite ih u tiganj i držite u rerni da se ne ohlade dok pripremate karamel.

2. U velikom tiganju na umerenoj vatri pomešajte puter, smeđi šećer, med i so. Zagrevajte ovu smesu dok ne počne da vri, konstantno mešajući silikonskom špatulom. Nakon 5 minuta vrenja, sklonite smesu s ringle i dodajte sodu bikarbonu i ekstrakt vanile.
3. Izvadite kokice iz rerne i prelijte ih karamel smesom, pa promešajte da svaka kokica bude pokrivena. Nakon toga kokice rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje. Pleh stavite u rernu i pecite sat vremena, mešajući kokice na svakih 15 minuta. gotove kokice izvadite iz rerne i stavite na drugi pleh obložen papirom za pečenje da se ohlade. Kada se kokice malo ohlade, razdvojte one koje su se zalepile. Poslužite karamel kokice kada se potpuno ohlade.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti