I hrskave i slatke, kokice u novom ruhu.
Sastojci:
1 šolja kukuruza kokičara
1 šolja otopljenog putera
2 šolje smeđeg šećera
1/2 šolje meda
2 kašičice soli
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 120 stepeni C. Kokice iskokajte na uobičajen način, pa izaberite one koje su se dobro raspukle, stavite ih u tiganj i držite u rerni da se ne ohlade dok pripremate karamel.
3. Izvadite kokice iz rerne i prelijte ih karamel smesom, pa promešajte da svaka kokica bude pokrivena. Nakon toga kokice rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje. Pleh stavite u rernu i pecite sat vremena, mešajući kokice na svakih 15 minuta. gotove kokice izvadite iz rerne i stavite na drugi pleh obložen papirom za pečenje da se ohlade. Kada se kokice malo ohlade, razdvojte one koje su se zalepile. Poslužite karamel kokice kada se potpuno ohlade.
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)