I hrskave i slatke, kokice u novom ruhu.
Sastojci:
1 šolja kukuruza kokičara
1 šolja otopljenog putera
2 šolje smeđeg šećera
1/2 šolje meda
2 kašičice soli
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 120 stepeni C. Kokice iskokajte na uobičajen način, pa izaberite one koje su se dobro raspukle, stavite ih u tiganj i držite u rerni da se ne ohlade dok pripremate karamel.
3. Izvadite kokice iz rerne i prelijte ih karamel smesom, pa promešajte da svaka kokica bude pokrivena. Nakon toga kokice rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje. Pleh stavite u rernu i pecite sat vremena, mešajući kokice na svakih 15 minuta. gotove kokice izvadite iz rerne i stavite na drugi pleh obložen papirom za pečenje da se ohlade. Kada se kokice malo ohlade, razdvojte one koje su se zalepile. Poslužite karamel kokice kada se potpuno ohlade.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)