Sastojci:
4 pileća bataka sa karabatakom
350ml crnog vina
1 srednja glavica crnog luka
1 kašika meda
3 čena belog luka
2 kašike kisele pavlake
1 kašika soja sosa
2 lovorova lista
1 kašika aleve paprike
pola kašičice kajenske paprike
50ml maslinovog ulja
so, mleveni crni biber
Priprema:
1. U šerpi zagrejati ulje. Staviti batake pa ih propržiti sa obe strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom mestu.
2. U masnoći gde su se bataci pržili, propržiti sitno seckane crni i beli luk, dok ne postanu staklasti, pa dodati sitno seckanu pečenu papriku.
3. Pržiti dva – tri minuta, a zatim dodati vino, med, soja sos, lovorov list i dinstati nekih 10 minuta.
4. Masu zatim sipati u blender i izblendirati, pa vratiti u šerpu. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati alevu i kajensku papriku, kiselu pavlaku.
5. Vratiti batake, pa zajedno dinstati još 10 minuta.
Pripremljene batake i sos poslužiti uz bareni krompir. Prijatno!
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)