Italijanski specijalitet u malo drugačijem obliku: Pica rolat

Italijanski specijalitet u malo drugačijem obliku: Pica rolat

Autor: | 25/01/2016

0

Italijanski specijalitet u malo drugačijem obliku zadržao je kvalitet koji ga čini omiljenim.

Sastojci:

500 g kora
4 jajeta
2 dl jogurta
200 g griza
2 dl ulja
kesica praška za pecivo
300 g šunke
300 g kačkavalja
kečap
origano
susam za posipanje

Priprema:

1. Umutite jaja, dodajte jogurt, griz, ulje i prašak za pecivo. Polovinom te smese premažite 4 kore, jednu, preko druge, a petu premažite kečapom, narendajte pola kačkavalja, pola šunke i malo origana. Uvijte u rolat. Na isti način napravite i drugi rolat, samo što ćete i petu koru tanko premazati smesom od jaja, narendajte ostatak kačkavalja i šunke.

2. Rolate odozgo premažite kašikom ulja i malo od smese sa jajima. Pospite susamom i pecite pola sata na 220 stepeni.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: pica recept recepti