Hit trend oslikavanja pramenova: "Layage"

Hit trend oslikavanja pramenova: "Layage"

Autor: | 02/02/2016

0

Poslednje dve godine tehnika "slobodno" bojenja kose pod nazivom balayage postala je svetski hit. Rezultat ovog trenda bila je kosa prošarana najprirodnijim ombre pramenovima koji vizualno pomlađuju kosu i osvežava izgled.

Al čini se kako je balayage pao u drugi plan, a sve zahvaljujući najnovijem i pomalo neobičnom trendu oslikavanja pramenova - layage.

Šta je layage?

Frizerka Nikolina Perković ovu tehniku bojanja kose opisuje kao naprednu verziju balayaga koja zahteva malo drugačiji pristup nanošenja boje za kosu.

Naime, za razliku od klasičnog balayage bojanja kose tokom kojeg se sedi na stolici, kod layage tehnike osoba je u polu ležećem položaju, a kosa je prebačena preko posebno dizajniranog stola za izradu pramenova.

A photo posted by Katie Allan (@katiecat111) on Jan 2, 2016 at 1:36pm PST

U ovom položaju kosa se prirodno raširi po celoj površini što frizeru daje slobodu oslikavanja pramenova na najprirodniji mogući način.

- Kosa se boji sloj po sloj, a pramenovi su rašireni poput zraka sunca. Deblji nanosi su na vrhovima kose pa kako se približavaju sredini pramena, oni postaju sve ređi, čime se dobija efekt crtanja po kosi - objašnjava Nikolina.

Ali, kako bi se postigao ovaj moćan efekt čije su predvodnice Dženifer Aniston i Kejt Bekinsejl, potrebno je da imate dužu kose barem do ramena, a što je kosa duža, efekt prirodnih pramenova postaje jači i upečatljiviji.

A photo posted by SheerLuxe (@sheerluxe) on Jan 15, 2016 at 7:46am PST

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/splash/instagram hellomagazin
Tagovi: kosa lepota