Za 4 osobe
Za 500 g sosa potrebno je:
* 2 zrela oljuštena avokada
* 2 supene kašike soka od zelenog limuna
* 1 glavica crvenog luka iseckana na kockice
* 1 paradajz iseckan na kockice
* 1 ljuta papričica iseckana na kockice
* 2 supene kašike seckanog korijandera ili peršuna
* 1 kašičica sitno seckanog belog luka
* pola kašičice kumina (po želji)
* so
* biber
Priprema:
1. Dve polovine avokada stavite u činiju od keramike ili stakla i prelijte sokom od zelenog limuna. Po želji, dodajte kumin.
2. Viljuškom zgnječite pulpu avokada i stavite u veću činiju. Potom učinite isto sa preostale dve polovine avokada.
3. Dodajte seckani crveni luk, paradajz, papričicu, korijander ili peršun i beli luk. Posolite i pobiberite, pa promešajte i probajte da li je dobro začinjeno.
4. Prekrijte činiju sa gvakamolom plastičnom folijom, vodeći računa da dobro prianja uz smesu, kako sos ne bi došao u dodir sa vazduhom. Čuvajte u frižideru. Poslužite uz tortilje, salatu i grilovano meso.
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)