Gvakamola zeleni sos

Gvakamola zeleni sos

Autor: | 03/02/2016

0

Za 4 osobe

Za 500 g sosa potrebno je:

* 2 zrela oljuštena avokada

* 2 supene kašike soka od zelenog limuna

* 1 glavica crvenog luka iseckana na kockice

* 1 paradajz iseckan na kockice

* 1 ljuta papričica iseckana na kockice

* 2 supene kašike seckanog korijandera ili peršuna

* 1 kašičica sitno seckanog belog luka

* pola kašičice kumina (po želji)

* so

* biber

Priprema:

1. Dve polovine avokada stavite u činiju od keramike ili stakla i prelijte sokom od zelenog limuna. Po želji, dodajte kumin.

2. Viljuškom zgnječite pulpu avokada i stavite u veću činiju. Potom učinite isto sa preostale dve polovine avokada.

3. Dodajte seckani crveni luk, paradajz, papričicu, korijander ili peršun i beli luk. Posolite i pobiberite, pa promešajte i probajte da li je dobro začinjeno.

4. Prekrijte činiju sa gvakamolom plastičnom folijom, vodeći računa da dobro prianja uz smesu, kako sos ne bi došao u dodir sa vazduhom. Čuvajte u frižideru. Poslužite uz tortilje, salatu i grilovano meso.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti