Svinjski gulaš sa pomfritom

Svinjski gulaš sa pomfritom

Autor: | 06/02/2016

0

Potrebno je:

1 kg svinjskog mesa

4 kašike soja sosa
2 kocke za gulaš
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice suvog biljnog začina
3 kašike brašna
1/2 kašičice ljute aleve paprike
500 g smrznutog pomfrita

Priprema:

1. Meso iseći na kockice. U tiganj sipati malo ulja, dodati meso, so i biljni začin, šoljicu vode i soja sos. Neka se krčka 20 minuta. Za to vreme, kocke za gulaš dodati u 1 dl ključale vode i mešati dok se ne rastope u potpunosti, pa dodati mesu. Neka se krčka 10 minuta.

2. Za to vreme, u pola šoljice vode razmutiti 3-4 kašike brašna i 1/2 kašičice aleve paprike da se razbiju grudvice (ako je smesa mnogo gusta, dodajte malo vode). Razmućeno brašno i alevu dodavati lagano u meso i mešati dok se tečnost ne zgusne. Kratko propržiti (3-4 minuta) uz mešanje. Pomfrit ispržiti u ulju, pa služiti zajedno.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Najnovije vesti