Potrebno je:
1 kg svinjskog mesa
2 kocke za gulaš
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice suvog biljnog začina
3 kašike brašna
1/2 kašičice ljute aleve paprike
500 g smrznutog pomfrita
Priprema:
1. Meso iseći na kockice. U tiganj sipati malo ulja, dodati meso, so i biljni začin, šoljicu vode i soja sos. Neka se krčka 20 minuta. Za to vreme, kocke za gulaš dodati u 1 dl ključale vode i mešati dok se ne rastope u potpunosti, pa dodati mesu. Neka se krčka 10 minuta.
2. Za to vreme, u pola šoljice vode razmutiti 3-4 kašike brašna i 1/2 kašičice aleve paprike da se razbiju grudvice (ako je smesa mnogo gusta, dodajte malo vode). Razmućeno brašno i alevu dodavati lagano u meso i mešati dok se tečnost ne zgusne. Kratko propržiti (3-4 minuta) uz mešanje. Pomfrit ispržiti u ulju, pa služiti zajedno.
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)