Osvojite karte za predstavu Dar - mar u  Ateljeu 212

Osvojite karte za predstavu Dar - mar u Ateljeu 212

Autor: | 11/02/2016

0


Da li je prihvatljivo da se raskine sa nekim u restoranu? Da li posle udarca u glavu pomaže naručeni dezert?

U pozorištu Atelje 212 aktuelna je nova predstava po tekstu savremenog američkog autora Nila Labjuta DAR-MAR u režiji Marka Misirače.

Ljudski odnosi – profesionalni i lični – priče za stolom u dve jednočinke Nil Labjuta, oštra su kritika društvene netolerancije i licemerja savremenog sveta, duhovite i istovremeno opore. Novi zavet (The New Testament, 2009) je šuobiznis satira o rasnoj netoleranciji, a Dar-mar (Helter Skelter, 2008) intimna bračna drama koja, smeštena u restoran, postaje javna i dobija oblik grčke tragedije.

U predstavi igraju Bojan Žirović, Sofija Juričan, Jelena Petrović i Milan Nikitović. Autor scenografije je Nikola Nikolić, a kostima Jelena Simović.

"Nil Labjut (Neil LaBute), poreklom iz provincijskog gradića srednje Amerike, je američki filmski reditelj, scenarista i dramski pisac. Već nakon prvog pozorišnog komada stekao je status jednog od najznačajnijih savremenih američkih autora.

On poseduje talenat da otkrije savremenu temu i prikaže je na ekstreman način. Labjut je pre svega majstor briljantnih dijaloga u kojima su nedovršene rečnice, predasi između dva glasa, lepršav vic, nagoveštaji i preokreti, često važniji nego eksplicitan tekst. Sve je kod Labjuta naizgled bezazleno, a zapravo strašno – upravo je to ono što ga izdvaja od ostalih pisaca. Labjutovo „bezbožno“ prikazivanja zla u čoveku nije promaklo ni mormonskoj crkvi, koja ga je isključila iz svoje zajednice."

Da biste osvoji 3 x 2 karte za izvođenje predstave “Dar - mar” 12. februara u 20:30, u Ateljeu 212, ostavite komentar na našoj Fb stranici www.facebook.com/hellomagazin.rs.

Komentari (0)

Loading
Promo Promo
Tagovi: atelje212

Pročitajte još