Napravite tortu za manje od 30 minuta.
Sastojci:
250 g crne čokolade
2 kašike smeđeg šećera
6 dl slatke pavlake
kašičica mlevenog cimeta
Priprema:
1. Čokoladu izlomite i stavite u lonac s duplim dnom (ili u manju šerpu koju ćete staviti na veću s vrelom vodom).
3. Kalup za tortu obložite plastičnom folijom. Ostatak slatke pavlake i cimet umutite dok ne nastane lagan, mekan krem.
4. Dodajte ohlađenu čokoladu, pa strpljivo mešajte plastičnom lopaticom (kao da ispisujete osmice) dok se smese ne povežu.
5. Krem sipajte u pripremljen kalup, poravnajte površinu i ostavite u frižideru preko noći.
6. Pre posluživanja pažljivo uklonite prsten, pa odozgo stavite tanjir i brzo prevrnite. Pažljivo skinite foliju i po potrebi izravnajte površinu. Ukrasite čokoladom ili pospite šarenim mrvicama.
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)