Supa je varivo koje je uvek rado viđeno na trpezi, bez obzira na godišnje doba. Zato vam predstavljamo nekoliko trikova da uvek pripremite ukusnu supu.
1. Solite pri svakom koraku
Priprema supe je kao zidanje kule. Svaki nivo mora da bude jak da bi cela konstrukcija bila jaka. Tako je i sa supom, ako u nekom koraku nije ukusna, to se može odraziti na konačan ukus, bilo da sotirate crni luk, dodajete mleveno meso ili dodajte običan bujon, svaki korak začinite. To ne znači da morate da preterujete, dodajte so i biber u malim količinama da ne biste presolili supu.
2. Dodajte različite bujone
Pileći bujon nije jedina osnova supe. Na primer, supama s testeninom lep ukus može pružiti i goveđi bujon. Bujon od povrća odlično ide uz pikantna variva, naročito ako im dodajete kari. Za krem supu od paradajza možete koristit i riblji bujon.
3. Istražte magičan svet začina
Kurkuma ne daje samo lepu boju supi, već i poseban ukus. Korijander daje supi od povrća posebnu aromu. Kumin preporučujemo za supe s mnogo mesa.
4. Ne kuvajte na visokoj temperaturi
Bez obzira na to koliko nam se žuri da pripremimo jelo, kuvanje supe na visokoj temperaturi sigurno neće iznedriti kulinarsko remek-delo. Supi je potrebno mnogo pažnje i strpljenja. To naročito važi za pileću ili goveđu supu. Čim počne da vri, smanjite temperaturu i ostavite da struji. Sastojci će se bolje prožeti i pružiti fenomenalnu harmoniju ukusa.
5. Napravite kremastu teksturu
Eksperimentišite s kremastim dodacima. Umesto pavlake, dodajte varivu kokosovo mleko. Bićete oduševljeni i teksturom i ukusom.
6. Zakiselite malo
Jabukovo sirće će dati poseban ukus krem supi s bundevom. Belo vine se lepo slaže s francuskom supom od luka, a pivo uz pikantnije supe.
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)