Merilin Monro: Večni uzor lepote

Merilin Monro: Večni uzor lepote

Autor: | 19/02/2016

0


Legendarna plavuša i posle više od pola veka inspiracija je bjuti ekspertima širom planete

Najveća ikada rađena anketa među mejkap stručnjacima pokazala je da je izgled po uzoru na čuvenu Merilin Monro zauzeo apsolutno prvo mesto kao najtraženiji “look” svih vremena.

Platinastoplava kosa pažljivo oblikovana u lokne, porcelanski svetao ten, crveni ruž i ajlajner na obodu kapaka pobednička su kombinacija u izražavanju ženskog seksepila, a zahvaljujući bjuti savetima koje je nesebično delila mnoge dame i danas slede uputstva iz Merilinkine male škole lepote.

Iako je seksepil u jedinstvenoj kombinaciji sa devojačkom naivnošću, kako je holivudska diva zračila, teško dostižan korišćenjem istovetne šminke i pravljenjem identične frizure, dame se služe bjuti trikovima po uzoru na slavnu glumicu ne bi li zadobile samopouzdanje i ohrabrile se u osvajanju okoline.

Na njihovu sreću, čuvena lepotica nije bila škrta na rečima kada je njen izgled u pitanju, pa je materijala za učenje više nego dovoljno.

U izjavama koje je davala Merilin je isticala da je farbanje kose u platinastu nijansu umnogome doprinelo njenoj zavodljivosti. Ono što je malo poznato je da je, zahvaljujući prijateljstvu sa sinom vlasnika kozmetičke kuće “Max Factor”, preko noći promenila lični opis.

Tog dana u salon u Los Anđelesu ušla je kao brineta, a napustila ga kao plavuša, i više se nikada nije vratila na staro.

Najpoznatija plavokosa filmska diva svih vremena uradila je korekciju vilice i nosa, ali ono što je najviše privlačilo pažnju na njenom licu bile su jagodice koje su blistale pod svetlima reflektora.

Mnoge je iznenadilo priznanje da su za to zaslužne dlačice na njenim obrazima, koje su pod svetlošću dobijale specifičan odsjaj, zbog čega je odbijala da ih ukloni. Dok je, sa jedne strane, skrivala svoje nedostatke, s druge je uspevala da istakne ono što na njoj najbolje izgleda.

Oči je isticala crnim ajlajnerom, pa je i devojkama savetovala da ga uvek nose u torbici. Tajna crnog kreona na obodu kapka je u tome što instant osvežava izgled, otvara pogled i ističe boju očiju.

U nameri da postigne što dramatičniji izgled, služila se veštačkim trepavicama koje su pogled učinile upadljivim i zavodljivim. Ono što pri pogledu na lepu glumicu prvo zapadne za oko su usne, koje je uvek bojila u crveno. Vatreni kolorit savršeno se uklapa u diskretno zavodljiv pogled. Iako izgleda krajnje jednostavno, za postizanje efekta punijih usana Merilin je koristila nekoliko nijansi crvenog ruža.

Najtamniju je stavljala na obod usana, dok je najsvetliji ton nanosila na središnji deo, a prostor između popunjavala je srednjom nijansom. Za završni efekat koristila je sjaj, kojim je dodatno “punila” usne.

Za kraj, poslušajte još jedan savet ove dive za samopouzdanja: obujte visoke potpetice - one će vam u trenutku razbistriti pogled.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Guliver/Getty

Najnovije vesti