Iznenadite svoje ukućane ovim ukusnim hlebom.
Mnogi već na pojavu crnih delova na bananama bez razloga odustaju od ovog egzotičnog voća, ali nakon što isprobate ovaj hleb nikada više u životu nećete kupiti zelenu bananu.
Sastojci:
2 šolje brašna (univerzalnog)
¾ kašičice praška za pecivo
½ kašičice soli
Šoljica šećera
¼ šoljice maslaca
2 velika jaja
Oko 3 banane, iseckane
1/3 šolje običnog nemasnog jogurta
1 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Lagano mikserom umutite brašno, prašak za pecivo i so. Stavite šećer i maslac u veliku posudu i umutite mikserom na srednjoj brzini sve dok se dobro ne pomešaju (oko minut). Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog dobro "istucite" smesu. Dodajte banane, jogurt i vanilu i mešajte dok se ne pomešaju, a nakon toga dodajte mešavinu brašna.
Pecite na 180 stepeni, oko sat vremena ili isprobajte s čačkalicom da li je hleb gotov, ako se testo ne lepi kada izvadite čačkalicu hleb je gotov. Ostavite 10 minuta da se ohladi.
Pročitajte još
Prvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte višePrvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)