Brzo i lako: Domaći hleb od prezrelih banana

Brzo i lako: Domaći hleb od prezrelih banana

Autor: | 25/02/2016

0

Iznenadite svoje ukućane ovim ukusnim hlebom.

Mnogi već na pojavu crnih delova na bananama bez razloga odustaju od ovog egzotičnog voća, ali nakon što isprobate ovaj hleb nikada više u životu nećete kupiti zelenu bananu.

Sastojci:

2 šolje brašna (univerzalnog)
¾ kašičice praška za pecivo
½ kašičice soli
Šoljica šećera
¼ šoljice maslaca
2 velika jaja
Oko 3 banane, iseckane
1/3 šolje običnog nemasnog jogurta
1 kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Lagano mikserom umutite brašno, prašak za pecivo i so. Stavite šećer i maslac u veliku posudu i umutite mikserom na srednjoj brzini sve dok se dobro ne pomešaju (oko minut). Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog dobro "istucite" smesu. Dodajte banane, jogurt i vanilu i mešajte dok se ne pomešaju, a nakon toga dodajte mešavinu brašna.
Pecite na 180 stepeni, oko sat vremena ili isprobajte s čačkalicom da li je hleb gotov, ako se testo ne lepi kada izvadite čačkalicu hleb je gotov. Ostavite 10 minuta da se ohladi.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: banane recepti