Pronađite mesto za ostavu

Pronađite mesto za ostavu

Autor: | 27/02/2016

0

Gotovo da nema domaćice koja je zadovoljna veličinom svoje kuhinje. Uvek nedostaje malo prostora za odlaganje posuđa i sitnica neophodnih za kulinarske vratolomije. Ali, dobra vest je da taj prostor verovatno postoji, samo treba da ga pronađete.

* Ispod visećih delova napravite policu, tako ćete udvostručiti prostor za odlaganje. Možete iskoristiti i deo ispod police za kačenje šolja i kuhinjskih krpa.

* Iznad gornjih ormarića napravite skladište stvari koje retko koristite. Da ne bi delovalo neuredno, kupite ukrasne kutije ili žičane posude i poređajte zalihe ulja, šećera, kuhinjske aparate koje ne koristite svakodnevno.

* Deo iznad sudopere iskoristite za šipku na koju ćete kačite tiganje i šerpe, da se suše posle pranja.

* Prostor iznad frižidera je najčešće neiskorišćen, a nema razloga da bude tako. Napravite otvorenu policu gde možete da stavite šerpe, krpe, stolnjake, knjige recepata...

* Vrata frižidera iskoristite tako što ćete, umesto dekorativnih magneta-suvenira, staviti začine u bočici koje na dnu imaju magnet. Tako će vam začini uvek biti pri ruci.

* U uglovima kuhinje viseći ormarići bi vizuelno smanjili prostor, pa su najbolji izbor otvorene police, na koje možete izložiti najlepše činije.

* Ne zaboravite ni vrata od ormarića. Na njih možete da zalepite drvenu tablu, zakačite špenadle i poređati varjače i drugi pribor za kuvanje.

* Prazne zidove iskoristite za metalnu tablu sa rupama, na koju možete okačiti posuđe. Da bi izgledala lepše, stavite uramljenu fotografiju omiljene namirnice, poruke ili prizora iz kuhinje.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor

Pročitajte još

Najnovije vesti