Šest destinacija koje su najlepše u proleće

Šest destinacija koje su najlepše u proleće

Autor: | 07/03/2016

0

Proleće dolazi! Spakujte kofere, i otputujte na neku od ovih predivnih, poznatih i nepoznatih destinacija.

Finska

Verujemo da volite Deda Mraza, ali ako se odlučite na izlet do Finske - izbegavajte Laponiju. Sačekajte ipak leto, jer je još ledeno... Jug Finske mnogo je topliji, a nudi i prekrasnu prirodu. Helsinki je takođe grad koji treba da se poseti, a isplati se definitivno videti i Turku.


Pariz

Bilo bi pogrešno reći kako se grad svetlosti isplati posetiti samo u proleće, kad je on toliko prekrasan da biste zauvek ostali u njemu.

Ipak, u proleće je grad najlepši, a beskrajna dvorišta i vrtovi u cvatu neće vas ostaviti ravnodušnim. Jedno od takvih mesta je i Luksemburški park, idealno mesto za romantičnu šetnju.

Amsterdam

Još jedan evropski dragulj je našao mesto na ovoj listi. Grad vrvi od znamenitosti, a vreme u maju je prelepo i sunčano. Cveće cveta svuda oko vas, a na vama je samo da iznajmite bicikl i uživati u najbiciklističkijem gradu na svetu!

Toskana

Kolevka italijanske renesanse, regija koja je svetu podarila Mikelanđela, Leonarda, Botičelija, Bruneleskija i mnoge druge ljude koje su unapredili svet. Firenca i Siena su dva dragulja, a mnogobrojne vinske ture izvan gradova i uživanje u Chiantiju, oduševiće svakog ko se tamo zaputi. Takođe, Firenca je sa svojim muzejima i grad za one željne umetnosti.

Viktorijini vodopadi, Zambija/Zimbabve

Ovi najveći svetski vodopadi nalaze se čak i u sedam prirodnih svetskih čuda, a smestili su se na granici Zimbabvea i Zambije. Odlično su mesto za prolećno putovanje s obzirom da sezona kiša prestaje u aprilu. Čuti buku vodopada neopisiv je užitak, a ako ste pri novcu priuštite sebi let helikopterom i pogledajte ih iz vazduha.

Južna ostrva, Novi Zeland

Nalazi se na južnoj hemisferi, što znači da je proleće od septembra do novembra. Iako je ostrvo 30 posto veće od severnog ostrva, naseljava ga tek 25posto stanovništva. Iz tog razloga, ovde turizam cveta, a ostrvo nudi razne kampove, planinarenje, plivanje, ronjenje…

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: putovanja