Zanimljive su svim generacijama: Ušećerene jabuke

Zanimljive su svim generacijama: Ušećerene jabuke

13/03/2016

0

Sastojci:

10 manjih jabuka
1 kg šećera
10 štapića dužine 20 cm
crvena boja za kolače

Priprema:

1. Jabuke dobro oprati, odstraniti im peteljke i na tom mestu probosti štapić.

2. Na umerenoj vatri karamelizovati šećer dok ne dobije bledo žutu boju. Dodati crvenu boju za kolače i skloniti sa vatre.
3. Umakati jabuke u dobijeni šećerni sirup i stavljati na pleh obložen pek papirom. Potrebno je više puta umočiti jabuke kako bi se dobila dovoljno debela glazura. Ukoliko više nije moguće umakati jabuke, treba ih preliti ostatkom šećernog sirupa.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock/story.rs/NP hellomagazin
Tagovi: recept recepti

Pročitajte još