20 sekundi smeha produžava život

20 sekundi smeha produžava život

16/03/2016

0

Nije svaki dan "naš", pa zaboravimo koliko je osmeh važan i lekovit. Istraživanja pokazuju da nas štiti od mnogih bolesti, produžava život i da je najjače oružje protiv stresa. Zato stručnjaci savetuju da, kada nam je teško, probamo da se smejemo 20 sekundi, jer to je dovoljno da pozitivni efekti stignu do mozga. Da bismo "razvukli" usne i kada nam do toga nije, predlažu da uradimo sledeće...

- Lezite, pustite muziku koju volite, prepustite se prijatnim zvucima i probajte da oslobodite misli. Kada se telo i glava opuste, osmeh će automatski zablistati na licu.

- Kockica omiljene čokolade izmamiće vam "kez", čak i ako niste sladokusac, a čim je pojedete pozovite blisku osobu koja vas "zrači" pozitivnom energijom.

- Ako imate partnera, ne terajte od sebe kada niste raspoloženi, već svađu i tenziju ublažite seksom. Posle toga ćete sigurno imati razlog za osmeh.

- Studije pokazuju da ljubaznost popravlja raspoloženje i da su lekovite čak i "obične" reči u prolazu poput: dobar dan, izvolite, hvala, kako ste, šta radite...

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock/story.rs/NP hellomagazin
Tagovi: zdravlje

Pročitajte još

Najnovije vesti