Lako se priprema, nije skupa, a ukus je fenomenalan.
Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
9 kašika brašna (ili 8 kašika brašna + 1 kakao)
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Dodatak:
150 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
200 g višanja iz kompota
1 dl ruma (ili manje – po želji)
3 velike kašike marmelade ili pekmeza od višanja ili kajsije
Glazura:
100 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Ispeći biskvit, malo ohladiti i izlomiti u veliku posudu.
2. U mikrotalasnoj rerni otopiti čokoladu i margarin, malo ohladiti i dodati – preliti preko izlomljenog biskvita. Dodati još višnje, rum i marmelade od višanja ili marelice.
3. Sve sastojke dobro izmešati – izgnječiti rukama kako bi se dobila kompaktna smesa, nalik na blato.
4. Na tacnu staviti komad folije – i na fojiji oblikovati rukama smesu – roladu i omotati je folijom. Ostaviti preko noći u frižideru. Drugi dan odmotati – skinuti foliju i preliti glazurom od čokolade.
Ispadnu dve rolade otprilike 5cm široke i 25cm duge.
Od ove smese možete praviti i kuglice.
Pročitajte još
Uspeće i vama: Kako je Milica Todorović sa 70 spala na 50 kilograma?
Dijeta Milice Todorović zasniva se na ovom zlatnom pravilu
22/04/2021
Saznajte višeHit recept ovog proleća - Mini palačinke
Mini - palačinke sa borovnicama i kremom od vanile
21/04/2021
Saznajte višeNedeljni horoskop do 26. aprila
Nedeljni horoskop do 26. aprila 2021. godine donosi sledeću astro prognozu
19/04/2021
Saznajte višeBez brašna i šećera: Recept Ivane Španović za „brownie“ koji njen zgodni dečko obožava
Recept Ivane Španović za „brownie“ bez brašna i šećera ćete već danas isprobati
15/04/2021
Saznajte višeNovi broj kultnog gastronomskog magazina La Cucina Italiana u prodaji
LA CUCINA ITALIANA - harmonija ukusa na trpezi dekorisanoj prolećem -
15/04/2021
Saznajte više
Komentari (0)