Korektor: Proizvod koji čini čudo za naš ten

Korektor: Proizvod koji čini čudo za naš ten

Autor: | 17/03/2016

0

Tajna savršenog tena leži u u dobrim korektorima...

Svaka žena trebalo bi da ima dva korektora: jedan za podočnjake, a drugi za nepravilnosti na licu. Podočnjaci su plavi, zeleni i/ili sivi, a sitni osipi crveni, bordo i/ili ljubičasti, te ih ne može neutralisati ista boja korektora. Takođe, ni prekrivna moć ne bi trebalo da im bude ista jer je koža ispod oka nekoliko puta tanja od ostatka kože na licu. Rešenje je imati dva potpuno različita proizvoda, drugačijih boja i teksture.

Podočnjaci – korektor za podočnjake treba da promeni boju, a da ne maskira kožu. Težak korektor na podočnjacima samo još više naglašava bore i kese. Zato se opredelite za proizvod lagane teksture (tečni korektor) jer njegova prekrivna moć ne bi trebalo da dođe iz teksture, nego iz same boje. Sigurno ste nekada videli (ako ne i iskusili) kako presvetao korektor na podočnjacima loše izgleda jer se oni ne prekrivaju, već dobijaju sivi ton, a idealan korektor za podočnjake trebalo bi da ima narandžast podton. U prvom trenutku izgledaće vam neobično da nanesete na lice oranž nijansu, ali kada se setite da se boja kože podočnjaka razlikuje od boje celog lica, onda više i nije tako čudno. Cilj je: podočnjak + korektor = identična boja kože kao na ostatku lica.

Ostale nepravilnosti – kada je reč o bubuljicama ovde bi korektor trebalo da pokrije sve što se može. Onaj kremasti žućeg podtona (u stiku ili kremi), stavite direktno na bubuljicu i tapnite prstom da se ublaže ivice ka ostatku kože, a potom nanesite još malo na sam centar problema. Obavezno fiksirajte puderom u prahu.

Najprirodniji efekat dobija se ako se na lice stavi tečna podloga lagane prekrivne moći, a onda nepravilnosti neutrališu korektorima. Tako ten izgleda prirodnije, blistavije i prozračnije.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: lepota