U Moskvi grade "ruski Diznilend"

U Moskvi grade "ruski Diznilend"

Autor: | 29/03/2016

0

U Moskvi je započela izgradnja velikog dečijeg zabavnog parka koji će nositi naziv "Ostrvo mašte". Ovaj kompleks biće, pandan čuvenom američkom Diznilendu, ali sa ruskim nacionalnim obeležjima.

Kada bude završen ovo će postati prvi zabavni park u Rusiji koji će raditi preko cele godine. Dečiji zabavni kompleks "Ostrvo mašte" zauzimaće prostor površine 264.000 kvadratnih metara i po procenama izgradnja će koštati oko 1,5 milijardi dolara.

"Ostrvo mašte" biće podeljen na tri zone: za zabavu i razonodu, tematsku zonu i podzemni parking sa 3.500 parking mesta. Ruski zabavni park biće natkriven, a i biće visok 75 metara ( 25 spratova jedne zgrade).

Posetioci će moći da uživaju u svim atrakcijama, da se odmaraju ili bave sportom u svim vremenskim uslovima. Glavno zdanje parka biće zamak "Uspavane lepotice", koji je prepoznatljivi simbol Diznilenda. Međutim, ruska verzija Diznilenda imaće sva obeležaja rusije i biće jedinstven u svetu.

U zabavnom dečijem parku "Ostrvu mašte " nalaziće se i "Sajuzmultfilm" koji je najveći studio animiranih filmova u Rusiji, koji je osnovan 1936. godine.

Više od polovine tematske zone činiće junaci ruskih i sovjetskih animiranih filmova, ali će deca ovde moći naći i druge likove iz stranih crtanih filmova poput Šreka, Kung Fu Pande, "Madagaskara“ i drugih.

Glavni adut ruskog parka biće taj što će biti u potpunosti natkriven. Što će omogućavati ovom zabavnom ruskom "Diznilendu" da stvori tematsku atmosferu, koju deca žele da vide.

Na primer, "u zoni Snežne Kraljice biće prava zima i zimsko nebo, a u zoni dinosaurusa nebo i sve ostalo će biti tropski uređeno", kažu tvorci tog projekta.

Po zamislima i najavi izvođača radova biće izgrađeni bioskop sa 20 sala, u kojima će se prikazivati samo animirani filmovi, koncertna sala sa 1.500 mesta, hotelski kompleks i dečja škola jedrenja.

Zabavni ruski park pandan američkom "Dizinlendu" imaće svoje restorane, kafiće i prodavnice s proizvodima za klince i klinceze uz prateće objekte poput bašti, fontana, trgova i veštačkih jezera.

- Veoma je dobro što će napuštena i delimično uređena teritorija Nagatinske biti pretvorena u cvetni vrt. Pravi se objekat koji će radovati decu i roditelje - izjavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Na većem delu teritorije Nagatinske pojmi, koja zauzima površinu od 93 hektara, ostaće pešačke i biciklističke staze, dečiji i sportski tereni, kao i plaže na obali reke Moskve.

Očekuje se, po porcenama stručnjaka, da će "Ostrvo mašte" godišnje posećivati 34 i 40 miliona ljudi.! Moskovske vlasti su već odobrile izgradnju "Ostrva mašte" maja prošle 2015.godine.

Planirano je da dečiji park bude izgrađen u naredne dve godine, do kraja 2018. godine. Gradnju zabavog ruskog dečijeg parka "ruskog Diznilenda" će finansirati privatni investitori i eventualno strane banke.

Komentari (0)

Loading
, Foto:facebook/Disneyland hellomagazin

Najnovije vesti