Slane tortice

Slane tortice

Autor: | 01/04/2016

0

Za 24 tortice potrebno je:

250 ml (1 šolja) brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
60 ml (četvrtina šolje) rendanog parmezana,
2 jajeta, 120 g seckane dimljene slanine,
180 ml (tri četvrtine čaše) jogurta,
75 ml (četvrtina šolje + 1 kašika) maslinovog ulja,
1 glavica crnog luka,
120 g seckanih šampinjona,
so i biber,
20 g putera

Za fil: 125 ml (pola šolje) pavlake, 24 listića bosiljka.

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U većoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo i parmezanom. Posolite i pobiberite po želji. U drugoj činiji umutite jaja sa jogurtom i 60 ml (1/4 šolje maslinovog ulja), pa postepeno dodajte suve sastojke i mešajte dok se ne dobijete kompaktno testo. U tiganju zagrejte preostalo maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, kratko propržite sitno seckani crni luk, slaninu i pečurke (3-5 minuta) i potom umešajte u testo. Puterom podmažite kalupove za tortice, napunite ih testom i pecite 15-20 minuta. Gotove tortice izvadite iz kalupa, sačekajte da se ohlade, ukrasite umućenom pavlakom i bosiljkom i poslužite.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti