Za 24 tortice potrebno je:
250 ml (1 šolja) brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
60 ml (četvrtina šolje) rendanog parmezana,
2 jajeta, 120 g seckane dimljene slanine,
180 ml (tri četvrtine čaše) jogurta,
75 ml (četvrtina šolje + 1 kašika) maslinovog ulja,
1 glavica crnog luka,
120 g seckanih šampinjona,
so i biber,
20 g putera
Za fil: 125 ml (pola šolje) pavlake, 24 listića bosiljka.
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U većoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo i parmezanom. Posolite i pobiberite po želji. U drugoj činiji umutite jaja sa jogurtom i 60 ml (1/4 šolje maslinovog ulja), pa postepeno dodajte suve sastojke i mešajte dok se ne dobijete kompaktno testo. U tiganju zagrejte preostalo maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, kratko propržite sitno seckani crni luk, slaninu i pečurke (3-5 minuta) i potom umešajte u testo. Puterom podmažite kalupove za tortice, napunite ih testom i pecite 15-20 minuta. Gotove tortice izvadite iz kalupa, sačekajte da se ohlade, ukrasite umućenom pavlakom i bosiljkom i poslužite.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)