Tijana Dapčević: Zahvaljujući mužu smršala sam devet kilograma

Tijana Dapčević: Zahvaljujući mužu smršala sam devet kilograma

Autor: | 04/04/2016

0

Uprkos tome što savremeno doba nameće imperativ večne lepote i mladosti, pevačica Tijana Dapčević uspela je da pronađe pravu meru rada na duhu i telu, jer samo njihova simbioza može da pruži dobre rezultate. Zahvaljujući odrastanju pored majke koja je oduvek važila za negovanu ženu, poznata Makedonka je naučila da nikada ne izlazi iz kuće sa prljavom kosom ili neurednim noktima, a najvažnijom lekcijom smatra to da neprestano mora da radi na postizanju unutrašnjeg mira. Iako je nakon porođaja prošla kroz težak i depresivan period zbog viška od nekoliko desetina kilograma, Tijana je snagom volje uspela da vrati devojačku kilažu, a ključnu podršku pružio joj je njen suprug Milan.

Koji su najvažniji postulati nege koje ste naučili od svoje majke?

- Mnogo toga sam naučila od majke, jer sve polazi iz kuće, pa i način na koji se negujete i brinete o sebi. Od nje sam prvenstveno naučila da čovek najpre mora da se neguje iznutra, jer ne postoje šminka i frizura koje mogu da vas učine lepom ukoliko niste zadovoljni iznutra. Zato, stalno čitam knjige, redovno idem u pozorište i družim se sa ljudima koji mi prijaju. S druge strane, moja majka je žena koja ne izlazi iz kuće ako nema bar sjaj na usnama, pa se tako često dešava da kada sam u Skoplju i krenem u prodavnicu, ona me opomene da stavim sjaj što moram da priznam nisam usvojila. Ali sam zato zahvaljujući njoj naučila da uvek moram da imam čistu kosu, da su mi nokti uvek uredni, a stopala negovana. To su pravila kojih se striktno pridržavam.

Jeste li u segmentu nege bolja učenica bili vi ili vaša sestra Tamara?

- Definitivno je Tamara bolja učenica, jer je ona prihvatila sva mamina pravila dok sam ja napravila malu selekciju. Tako se šminkam samo kada moram, ali sam zato stavila akcenat na negovanje duha i zaista radim na sebi.

Sastavni deo vašeg imidža je kratka kosa, da li je bilo perioda kada ste imali drugačiju frizuru?

- Tokom srednje škole sam imala dugu kosu, ali sam tada prvi put odlučila da se ošišam i kasnije sam retko pustila da mi kosa ponovo poraste. Poslednji put je to bilo pre oko dve godine, kada sam imala dužinu skoro do ramena, ali sam se ošišala za potrebe `Evrovizije`, odnosno imidža koji mi je tim saradnika osmislio za učešće na najvećem muzičkom takmičenju podrazumevao je kratku kosu i ja sam se lako odlučila za taj korak.

Jeste li tokom srednje škole eksperimentisali sa izgledom?

- Ne previše, osim što je postojao period tokom kojem sam bila pankerka i darkerka tako da se crni krejon oko očiju podrazumevao, a imala sam čak i fazu kada sam nosila crni ruž.

Da li je postojao period u vašem životu kada niste bili zadovoljni svojim izgledom i kako ste to prevazišli?

- Iako nikada nisam imala problema sa viškom kilograma, tokom trudnoće sam se ugojila čak četrdeset pet kilograma, pa sam u jednom trenutku imala čak stotinu petnaest kilograma. To je bio period kada apsolutno nisam bila zadovoljna svojim izgledom, a problem sam rešila postepeno, tako što sam prvestveno `probušila kašiku`, počela sam da vežbam i otkrila sam doktorku Janu Batsialou kod koje sam počela da idem na mezoterapiju. Kada sam počela da koristim njene preparate kilogrami su se polako topili, a ja sam naučila važnu lekciju da u svemu treba biti umeren.

Koliko je višak kilograma uticao na vaše samopouzdanje?

- Mnogo, kada ste nezadovoljni kada se pogledate u ogledalo onda ste konstantno ljuti i nervozni i sve vam smeta, a problem je zapravo u vama. Međutim, za sve postoji rešenje i ukoliko želite sve to može da se sredi.

Da li je podrška vašeg supruga Milana u tom trenutku bila od presudnog značaja?

- Svakako, on mi je u tom periodu bio ogroman oslonac. A i nedavno sam zahvaljujući njemu smršala čak devet kilograma. Zapravo, on je počeo da drži dijetu i oslabio je čak petnaest kilograma, ali planira da smrša još toliko, a meni je to dalo podstrek da i se i sama pozabavim svojim viškom. Tako se u našoj kući poslednjih nedelja jede isključivo niskokalorična hrana, osim što se naš sin Vuk hrani u skladu sa svojim godinama.

Kuvate li svakodnevno tokom perioda dijete?

- Kuvam svakog dana svejedno je da li smo na dijeti ili nismo. Poslednje dve godine izbegavam ugljene hidrate, a moja ishrana se bazira uglavnom na proteinima i povrću, dok i voće konzumiram umereno, jer sadrži fruktozu, odnosno šećere.

Da li se redovno bavite sportom ili ste kampanjac?

- Treniram i dalje, ali sam shvatila da mom telu i duhu najviše prijaju kardio vežbe tako da samo njih i radim uz nekoliko vežbi za oblikovanje ruku. Uglavnom trčim na traci ili kada je lepo vreme praktikujem brzo hodanje po Banjičkoj šumi.

Jeste li sestri Tamari koja je sada u drugom stanju dali savet da ne dozvoli da se drastično ugoji poput vas?

- To su periodu kada saveti ne pomažu mnogo, ali srećom Tamara je već u osmom mesecu, a ugojila se za sada oko desetak kilograma, što je odlično. Sigurna sam da će ona brzo da skine taj višak, jer je ona jedan temperamentni zvrk.

Posvećujete li sa godinama više pažnje nezi lica?

- Prirodno je da se način negovanja sa godinama menja, a meni je i u tom pogledu nezamenjiva mezoterapija. Zadovoljna sam načinom na koji starim, ali ipak ne dozvoljavam baš svakoj bori da se pojavi, a moj glavni saveznik je hijaluronska kiselina.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Dejan Milićević