Fondi sa sirom

Fondi sa sirom

Autor: | 08/04/2016

0

U ovaj švajcarski specijalitet umačite komadiće hleba i uživaćete u svakom zalogaju.

Sastojci:

po 200 g tvrdog grijer sira, ementalera, apencelera i gaude
350 ml belog vina
pola čena belog luka
4 kašičice gustina
20 ml višnjevače
kašičica limunovog soka
biber, muskatni oraščić

Priprema:

1. Sir narendajte, prelijte vinom, pa ostavite tako oko dva sata da miruje. Šerpu za fondi istrljajte belim lukom.

2. Gustin pomešajte sa višnjevačom. Sir sa vinom i limunov sok sipajte u šerpu za fondi, pa uz stalno mešanje otopite sir. Umešajte gustin sa višnjevačom, dodajte začine i kratko kuvajte.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti