Sastojci:
200 ml mleka
2 jajeta
2 kašike šećera
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
malo ulja za pečenje palačinki
Priprema:
1. Sipati mleko u dublju posudu i u njemu razmutiti sir, jaja i šećer. Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno dodavati polako u smesu sa sirom. Mutiti sve dok se ne dobije ujednačeno testo. Ostaviti dobijeno testo za palačinke da se odmori oko 30 minuta.
2. Zagrejati malo ulja u tiganju i dodati kutlaču testa za palačinke. Ispeći palačinku (bez brige, ove palačinke treba da budu debele). Peći tako redom palačinke i stavljati ih na tanjir, pa u toplu rernu (zagrejanu na oko 70 stepeni), da se ne ohlade. Palačinke se jedu odmah ili im na ovaj način treba održavati toplotu.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)