Buritos u tortilji

Buritos u tortilji

Autor: | 10/04/2016

0

Sastojci:

300 g svinjskog buta

300 g pilećeg filea
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 pakovanje meksičke mešavine
200 g kečapa ili kuvanog paradajza
malo soli, bibera, biljni začin
malo svežeg peršunovog lišća
malo suvog biljnog začina
1 pakovanje tortilja 8/1

Priprema:

1. Meso iseći na kockice. Na ulju propržiti iseckan crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodati meso i dinstati, dok meso ne porumeni. Dodati mešavinu povrća i kečap (ili kuvani paradajz).
2. Ne dodavati vodu ili je dodati, ali u što manjoj količini. Dodati začine i krčkati dok se povrće (naročito crveni pasulj) ne skuva, a otprilike oko pola sata.
3. U teflonski tiganj na suvo prepeći sa obe strane tortilje da porumene. Zatim ih složiti u čvrst fišek i isti filovati smesom. Odozgo svaki fišek preliti sa malo kečapa.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti