Samo jedna vežba vas deli od oblikovane zadnjice

Samo jedna vežba vas deli od oblikovane zadnjice

Autor: | 12/04/2016

0

Imamo samo dve reči za vas: drugačiji čučnjevi!

Ako već duže vreme pokušavate da podignete i oblikovati mišiće zadnjice, ali jednostavno ne uspevate ili je napredak spor, isprobajte ovu vežbu koja garantuje rezultate. Dohvatite bočicu s vodom, patike i krećemo!

Treneri i fitnes znalci kao najbolju vežbu za oblikovanje zadnjice navode čučnjeve, ali kako ne biste konstantno radili jedne te iste čučnjeve, donosimo vam upute kako da uradite unapređenu verziju čučnjeva.

Kada radimo čučnjeve, radi nam većina mišića u donjem delu tela uključujući mišiće prednjeg dela bedra, zadnjice i bedra sa strane. Ovi unapređeni čučnjevi deluju tako da onima koji imaju izuzetno malu zadnjicu, učine većom i podignutom, a onima koji imaju preveliku, učine manjom.

Kako izvoditi ovakve čučnjeve?

1. Stanite uspravno bez savijanja u kolenima ili kukovima i noge držite u širini ramena. U rukama imajte tegove od tri do pet kilograma.

2. Stavite svu težinu na pete, ali ne dopustite da se prsti pomere od poda. Dopustite kolenima da se saviju, ali gornji deo tela držite ravnim i nagnutim prema napred. Zategnite trbušne mišiće i zadržite ravnu kičmu i vrat. Ruke raširite tako da vam se lopatice dodiruju.

3. Dok ste u čučnju ne prelazite ugao od 90 stepeni. Kičma u donjem položaju mora da bude paralelna s potkolenicama.

4. Vratite se gore u početni položaj tako da pritisak ide prvo od peta i zatim se širi kolenima i kukovima. Povratak na stojeći položaj mora da ide pritiskom kroz pete i širiti se na kolena i kukove. Zamislite kao da pritiskate kukove uza zid pred vama i pritom stiskate mišiće zadnjice.

Ponavljajte ove čučnjeve u nekoliko serija od 20 puta. Kontrolišite pokrete dok ponavljate ovu vežbu. Nijedan deo tela ne sme da vam bude opušten. U tome je i cela magija ovih drugačijih čučnjeva.

Najvažnije je da sve vreme razmišljate o svakom koraku u vežbi i o svakom mišiću koji mora biti napet.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: lepota

Najnovije vesti