Beograd sve atraktivnija turistička destinacija

Beograd sve atraktivnija turistička destinacija

Autor: | 15/04/2016

0

- Grad Beograd ima sve bolju poziciju kao siti brejk destinacija, a na listi kongresnih destinacija takođe je napredovao, pa je u narednom periodu važno raditi na promociji i unapređenju turističkih potencijala - rečeno je juče na Četvrtoj regionalnoj turističkoj konferenciji u Beogradu.

Na konferenciji je rečeno da su u protekloj godini u oblasti turizma ostvareni izuzetni rezultati, a da je unapređenje turističke ponude veoma važno kako bi se privuklo što više stranih turista i doprinelo što boljem pozicioniranju Beograda, ali i drugih gradova Srbije na mapi tuirističkih destinacija.

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić rekao je da turizam kao grana ima sve veći značaj u strukturi privrede

- Važno je da se na osnovu znanja podižu kapaciteti, ponuda i konkurentnost, što je važno za celokupnu privredu - rekao je Miletić na konferenciji "Unapređenje turističke ponude Beograda" u Privrednoj komori Beograda.

On je kazao da će na konferenciji biti donete preporuke i zaključici koji će, naveo je, poslužiti kreatorima ekonomske politike za dalje delovanje u toj oblasti.

Pomoćnica ministra za turističku inspekciju u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Gordana Radosavljević kazala je da inspekcija sada sprovodi redovne preventivne kontrole turističkih agencija pred početak letnje sezone.

- U velikom smo poslu, a u Beogradu imamo 280 licenciranih agencija, odnosno više od polovine ukupnog broja agencija nalazi se u Beogradu - rekla je ona.

Radosavljevićeva je dodala da se nada da će predstojeća letnja sezona proći bez većih problema.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin