Četiri pravila da izgledate mlađe nakon 40-e

Četiri pravila da izgledate mlađe nakon 40-e

15/04/2016

0

Žene u četrdesetoj treba da prestanu da brinu o svojim borama, jer postoji način na koji možete poništiti znake oštećenja.

Ovde su četiri pravila koja će vam pomoći da rešite nastala oštećenja kože i pomoći da imate mlađi izgled kože:

1. Operite lice sredstvom za čišćenje koje će pretvoriti vašu kožu u sunđer za anti-aging proizvode

Dermatolozi savetuju da izaberete sredstvo za čišćenje lica koje je specijalno dizajnirano za vaš tip kože. Ako je vaša koža suva, koristite sredstva koja hidriraju vašu kožu. Ako je vaša koža normalna ili kombinovana, preporučuje se da odaberete pene za čišćenje lica. Uvek izaberite sredstvo za čišćenje koje sadrži alfa-hidroksne kiseline, jer su ove kiseline glavne za kožu i učiniće da vaša koža upija proizvod koji ćete kasnije primeniti.

2. Osnova mlađe kože je multitasking ovlaživač

Nikada ne zaboravite da pripremite kožu za sunčanje pre izlaska iz kuće. Kreme sa zaštitnim faktorom će pomoći da sprečite fine linije, diskoloraciju i pojavu fleka. Izaberite dnevnu kremu koja sadrži zaštitni faktor od najmanje 30. Pošto nećete koristiti ovu kremu pre odlaska na spavanje, izaberite noćnu kremu koja sadrži peptide jer stimulišu rast kolagena. Možete pre spavanja na lice naneti malo Arganovog ulja.

3. Serumi za lice su kao donje rublje

Vreme je da investirate u dobar serum za lice. Ujutru, predlažemo vam da koristite serum koji sadrži antioksidante, jer će štititi kožu od svih slobodnih radikala. Noću, odaberite serum koji sadrži retinol. Retinol popravlja kožu, sprečava razgradnju kolagena i najmoćniji je protiv jedinjenja starenja.

4. Ono što jedete će se odraziti na vašoj koži

Dobra i zdrava ishrana može da uradi toliko moćnih stvari. Ishrana bogata proizvodima koji su dobri za hidrataciju će pomoći da koža izgleda mlađe. Izaberite namirnice koje su bogate probioticima jer se one bore protiv upala i loših bakterija.

Ovo su 4 namirnice koje će vam pomoći da imate zdraviji i mlađi izgled kože:

Grčki jogurt - Najbolji izvor probiotika i proteina.

Bademi - Bogati zdravim mastima i vitaminom E.

Borovnica - jeftin način da jedete više antioksidanata.

Kelj - Bogat vitaminom A i odličan u borbi protiv bora.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock/story.rs/NP hellomagazin
Tagovi: lepota

Pročitajte još

Najnovije vesti