Žirafa rolat

Žirafa rolat

18/04/2016

0

Potrebno je:

3 šoljice brašna
3 jaja
1 šoljica ulja
2 šoljice šećera
1 kašika kako praha
1 šoljica mlake vode
eurokrem za premaz
1/2 praška za pecivo

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, vodu i dobro izjednačiti. Na papiru iscrtati žirafine šare kao što je prikazano u videu staviti na dno tepsije, a odozgo staviti papir za pečenje. Sipati malo svetle umućene smese u kesu koju ste probušili na ćošku ili stavili plastičan produžetak za ukrašavanje torti. Testom iscrtati sve okolne linije i putanje žirafinih šara.

Staviti u rernu na 200 stepeni 1 min da se samo malo stegne. U preostalu masu dodati kakao pa preliti preko zapečenih šara i peći još 20 min na 180 stepeni. Pečen rolat uviti u krpu ne skidajući hartiju da se dobro ohladi. Zatim skinuti polako hartiju i ponovo uviti rolat da se sasvim ohladi. Namazati po želji.

Predlog: premazati belim eurokremom.

Prijatno!

Komentari (0)

Loading
, Foto:kodbakeugostima.blogspot.rs/story.rs/NP hellomagazin
Tagovi: recept recepti

Pročitajte još