Potrebno je:
800 gr krompira
200 gr. brašna
malo soli
malo šećera
1 jaje
prezle
Priprema:
1. Krompir oprati očistiti i staviti da se kuva. Mekan kuvan krompir izgnječiti viljuškom pa dodati malo soli, ulja (2 kašike) i jaje i sve izmiksati da krompir nema grudvica. U njega dodati brašno pa umesiti testo.
2. Iseći ga na male kuglice pa svaku kuglicu razvaljati u valjak i seći željene dužine.
3. Ređati u poslužavnik koji ste pobrašnjivili. U šerpu staviti vodu pa u nju dodati malo soli, a kad proključa spuštati šufnudle .Kuvati oko 5 - 6 minuta da isplivaju na površinu. Pipnuti viljuškom ako su mekane ocediti i isprati u hladnoj vodi.
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)