Potrebno je:
800 gr krompira
200 gr. brašna
malo soli
malo šećera
1 jaje
prezle
Priprema:
1. Krompir oprati očistiti i staviti da se kuva. Mekan kuvan krompir izgnječiti viljuškom pa dodati malo soli, ulja (2 kašike) i jaje i sve izmiksati da krompir nema grudvica. U njega dodati brašno pa umesiti testo.
2. Iseći ga na male kuglice pa svaku kuglicu razvaljati u valjak i seći željene dužine.
3. Ređati u poslužavnik koji ste pobrašnjivili. U šerpu staviti vodu pa u nju dodati malo soli, a kad proključa spuštati šufnudle .Kuvati oko 5 - 6 minuta da isplivaju na površinu. Pipnuti viljuškom ako su mekane ocediti i isprati u hladnoj vodi.
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)