Potrebno je:
800 gr krompira
200 gr. brašna
malo soli
malo šećera
1 jaje
prezle
Priprema:
1. Krompir oprati očistiti i staviti da se kuva. Mekan kuvan krompir izgnječiti viljuškom pa dodati malo soli, ulja (2 kašike) i jaje i sve izmiksati da krompir nema grudvica. U njega dodati brašno pa umesiti testo.
2. Iseći ga na male kuglice pa svaku kuglicu razvaljati u valjak i seći željene dužine.
3. Ređati u poslužavnik koji ste pobrašnjivili. U šerpu staviti vodu pa u nju dodati malo soli, a kad proključa spuštati šufnudle .Kuvati oko 5 - 6 minuta da isplivaju na površinu. Pipnuti viljuškom ako su mekane ocediti i isprati u hladnoj vodi.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)