Bacite otrovne sprejeve: Kako da napravite prirodni osveživač vazduha

Bacite otrovne sprejeve: Kako da napravite prirodni osveživač vazduha

Autor: | 06/05/2016

0

Bacite otrovne sprejeve - napravite prirodni osveživač vazduha, koji ne samo da će podariti prostoriji aromu harmonije i udobnosti, već će biti blagotvoran i na vaše zdravlje.

Aroma difuzor iz domaće radinosti ne samo da je prirodan i koristan osveživač vazduha, već i moderan element enterijera.

Za njegovu pripremu biće vam potrebna manja staklena posuda, bambus štapići ili obični štapići za ražnjiće, biljno ulje (suncokretovo, maslinovo) i omiljeno eterično ulje.

Priprema: Naspite manju količinu ulja u staklenu posudu, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja, količina zavisi od individualne osetljivosti na mirise.

Bambus štapićima odsecite oštre krajeve i malo ih spljoštite (tako da dobijete izgled četkice) pa ih stavite u staklenu teglicu "četkicama" na dole, tako će se tečnost bolje upijati.

Od količine stavljenih štapića zavisiće i intenzitet arome, više štapića - jači miris.

Možete napraviti nekoliko takvih aromatičnih teglica sa različitim aromama za svaku prostoriju u kući.

Na primer, u spavaćoj sobi korisno je staviti mirisnu teglicu sa eteričnim uljem lavande ili geranijuma, u dnevnom boravku aromu čajevca, ruže, limuna, mandarina... U kuhinji ce odgovarati miris limuna, mente i narandže, a u kupatilu eukaliptus, smrča, jela...

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor