Kuhinja u dve boje

Kuhinja u dve boje

Autor: | 08/05/2016

0


Zaboravite na staro pravilo da kuhinja mora biti u jednoj boji. Novi trend nalaže dve boje u ovom delu doma jer to razbija monotoniju i daje efektan i inspirativan izgled.

Minimalistički efekat postići ćete kombinacijom crne radne površine i belih delova. Ovo, ipak, može izgledati sterilno, pogotovo ako je radna površina od mermera. I sa sivom budite oprezni i koristite je umereno, na primer samo za gornje fioke. Ali, ako su vam i frižider i drugi elementi u toj boji, možda je bolje da je izbegavate da se ne biste osećali kao u restoranu. Znatno topliji izgled dobićete uz kuhinjske ormare u boji svetlog drveta, koje će "razbiti" bež viseći delovi. Tako će prostor delovati svetlije i veće. Ako želite veći kontrast, umesto svetlog, izaberite tamno drvo.

Još jedna dobra kombinacija je da viseći delovi budu beli, a donji žuti ili plavi čime dobijate morski izgled. Neki dekorateri predlažu da za gornje delove birate svetlije, a za niže tamnije boje. Celu priču možete povezati tako što ćete unutrašnjost visećih delova obojiti istom nijansom u kojoj su donji. Naročito je efektno ako su zidovi nekoliko nijasni svetliji.

Savet plus: Ako ne želite da vam gornji i donji delovi budu u različitim bojama, trend dva tona ćete ispratiti tako što ćete izabrati na primer žutu kao osnovnu boju, pa je uokviriti nekom drugom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor